La ciutadania de Gandia presenta 108 propostes a la primera fase dels Pressupostos Participatius de 2022

El següent pas serà establir un filtre tècnic que derivarà en la primera votació filtre del 5 a l’11 de desembre

El llistat definitiu de propostes per als Pressupostos Participatius 2022 avança en el seu procés. Tal i com ha expressat el regidor de Participació Urbana, Nahuel González, s’han rebut 108 propostes durant la fase inicial del 3 al 20 de novembre. A partir d’aquestes, el següent pas serà establir un filtre tècnic, el qual derivarà en la primera votació filtre del 5 a l’11 de desembre. «Són propostes que venen de la ciutadania i també de col·lectius i associacions de Gandia», ha afegit.

300.000 euros s’han destinat enguany perquè la ciutadania de Gandia elegisca aquells projectes que més beneficien al municipi. «Arrepleguen tots els àmbits: des de l’esport, el medi ambient, l’educació, la cultura… demostren que els Pressupostos Participatius estan més que consolidats a la nostra ciutat», ha destacat González.

Així doncs, del 5 al 11 de desembre, hi haurà una votació de preselecció d’11 propostes. Les Juntes de districte, a través de tallers de barri, presentaran 11 propostes més (1 cadascuna), que s’articularan a través de les associacions veïnals.

Votació fnal

Finalment, del 14 al 28 de desembre es votaran 22 projectes, de les quals 6 eixiran guanyadors. S’hi mantindrà la discriminació positiva per als barris de menys població o circumstàncies particulars que els situaven en desavantatge en altres processos anteriors, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Així, almenys 2 dels guanyadors hauran de ser d’aquests districtes.

El Consell de Participació Ciutadana ha decidit mantindre que a la fase final només podrà passar la proposta d’una AMPA de la ciutat.

Per a participar-hi cal ser major de 16 anys i per a votar s’haurà d’identificar amb el seu nom i cognoms, amb la seua data de naixement i amb el seu DNI. El vot podrà ser telemàtic mitjançant la web de participació ciutadana, presencial mitjançant les urnes que s’habilitaran o mixte a través dels opinòmetres situats als diferents Centres Socials de la ciutat. També hi haurà tablets.

 

 

Cal recordar, que els Pressupostos Participatius de Gandia tenen un pressupost de 300.000 €, fins a un màxim de 50.000 per projecte. Les propostes han de fer referència a inversions i activitats públiques, no poden ingerir competències d’altres administracions, ni formar part de les previsions de l’Ajuntament.

“Dels pressupostos es poden elegir propostes molt votades que no hagen sigut seleccionades sempre que el romanent de tresoreria ho permeta i s’amplie la xifra final repartida”, ha conclòs González.