La Biblioteca Municipal de l’Alcúdia de Crespins portarà el nom del poeta local Antoni Ferrer

La iniciativa ha sorgit de l’Associació Eco-Cultural la Garrofera amb el suport del Consell de Cultura com a reconeixement de la figura del poeta alcudià Antoni Ferrer

La Biblioteca Municipal de l’Alcúdia de Crespins portarà el nom del poeta local Antoni Ferrer després que el ple de l’Ajuntament aprovarà dijous passat en ple el nou nomenament d’aquest edifici municipal.

Per unanimitat, tots els grups polítics del consistori van recolzar aquesta proposta realitzada des de la Regidoria de Cultura i que “ha sorgit de la iniciativa de l’Associació Eco-Cultural la Garrofera amb el suport del Consell de Cultura com a reconeixement de la figura del poeta alcudià Antoni Ferrer”, com ha explicat l’edil de l’àrea, Amparo Albalat.

En aquest sentit, l’alcalde, Pepe Garrigós, ha remarcat que per al nostre poble “és una gran satisfacció poder posar el nom del poeta i fill de poble Toni Ferrer a la Biblioteca Pública Municipal i així poder reconèixer el seu gran treball com a poeta i crític literari, així com el seu compromís social amb el País Valencià i la nostra llengua”.

Finalment, cal recordar que Antoni Ferrer i Perales (L’Alcúdia de Crespins, 1943) va morir el passat 2 d’octubre després de no superar el càncer que patia des de feia temps. Llicenciat en filosofia i teologia, va exercir de sacerdot durant uns anys, fins que va penjar els hàbits per dedicar-se a l’ensenyament com a professor de secundària. També va exercir la crítica literària i va ser del grup fundador de Saó, revista de la qual formava part del consell de redacció des del seu inici.

Ferrer era un home amb una formació humanística immensa i d’una sensibilitat fora mida, i la seua obra es caracteritzava per la seua poesia íntima i espiritual, amb un gran sentit musical que el va dur a escriure alguns textos pels compositors Armand Blanquer o Vicent Roncero.

L’any passat la Institució Alfons el Magnànim (IAM) va reunir en un volum tota la seua producció amb Poesia Completa. 1979-2021.