Fira Mercat Gandia acull des d’aquest dijous el Mercat Gastronòmic Borgià

Cervesa artesana, vi, vermut, figatells, tapes, mel, té, café, torrons, fuita i verdura, dolços típics… Productes que es podran consumir dins i a les taules habilitades fora del recinte del Mercat Municipal del Prado.

La família Borja es converteix en protagonista de la programació del cap de setmana a Gandia amb la II Fira Borgiana. Per això, tal i com ha anunciat la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, en aquesta última edició de Fira Mercat Gandia 2022 se sumen a aquesta celebració amb una nova temàtica relacionada. El pròxim dijous, el recinte del Mercat Municipal del Prado obri les portes per a acollir el Mercat Gastronòmic Borgià, el qual oferirà productes variats com tapes, dolços típics del municipi o begudes artesanals.

«És la II Fira borgiana que porta a terme el Departament de Turisme. Des de Comerç, dins de l’espai de Fira Mercat Gandia col·laborarem amb un mercat gastronòmic. L’any passat va ser una de les fires més nombroses que vam tindre», ha expressat Ferrer. D’aquesta manera, s’oferirà als visitants una àmplia gamma de productes: cervesa artesana, vi, vermut, figatells, tapes, mel, té, café, torrons, fuita i verdura de proximitat, dolços típics de Gandia com la Delicà de Gandia. Segons ha detallat la regidora, s’hi podrà consumir tant dins del recinte com a les taules que s’habilitaran fora d’aquest.

El Mercat Gastronòmic Borgià iniciarà la seua activitat el dijous 1 de desembre a les 17.00 h. Tot i això, la inauguració oficial tindrà lloc a les 19.30 h, després de l’encesa de llums de Nadal a partir de les 18.00 h en la plaça del Prado. D’aquesta manera, Gandia s’il·lumina per donar la benvinguda a l’època nadalenca, però també s’ompli d’història i patrimoni. «Els Borja la família més universal que tenim ens va deixar un llegat gastronòmic, històric, patrimonial», ha assenyalat Ferre. Així, es podrà gaudir d’aquesta tercera temàtica de Fira Mercat Gandia 2022 de dijous a diumenge. L’horari de divendres i dissabte serà d’11 h a 14.30 h i 17.30 h a 21.30 h, mentre que diumenge tancarà a les 14.30 h.

Balanç Fira Cerimònia

La regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, ha aprofitat per a donar les dades corresponents a la Fira Cerimònia celebrada el cap de setmana passat. 1.470 persones van visitar el recinte de Fira Mercat Gandia, del qual un 60% provenien de Gandia; un 31% de la resta de la Safor; i un 9% de fora de la comarca. «La xifra d’assistents correspon al fet que hi ha moltes activitats a Gandia. Tot i això, jo he parlat amb els expositors i molts van tancar alguns esdeveniments i es va vendre roba d’outlet», ha apuntat Ferrer. Així ho han reflectit les puntuacions, que han estat de 9,6 per part dels visitants i de 9,2 dels comerciants.