L’Alcúdia de Crespins organitza un curs de formació per a cuidadors no professionals de persones dependents

Els objectius fonamentals del curs són formar i orientar a la figura del cuidador no professional en coneixements teòrics pràctics sobre la cura i atenció sociosanitària de persones dependents

 

Els Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins ha organitzat la primera Edició del Curs de Formació per a cuidadors no professionals de persones dependents amb col·laboració del Centre de Salut de la localitat. La formació està sent impartida per les professionals de Serveis Socials i del Centre de Salut de l’Alcúdia de Crespins i té una durada de 25 hores, teòriques i pràctiques, impartides en 10 sessions presencials. En total són 16 cuidadores i cuidadors no professionals de persones dependents del poble els que estan assistint al curs.

En aquest sentit, i com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Imma Penadés, els objectius fonamentals del curs són, per una banda, formar i orientar a la figura del cuidador no professional, en coneixements teòrics pràctics sobre la cura i atenció sociosanitària de persones dependents, així com capacitar a les i els cuidadors no professionals de les estratègies, habilitats, valors, aptituds i actituds per a l’augment de la qualitat de vida d’ells i de les persones dependents.

A més a més, el curs ofereix informació sobre productes de suport que propicien l’autocura de la persona dependent i la seua vida autònoma i, finalment, s’informa i orienta sobre els recursos sociosanitaris més adequats per a garantir l’atenció, l’assistència i la vida autònoma de les persones en situació de dependència.

Click here to change this text

Click here to change this text