«Hem estat i estem al costat dels nostres veïns i veïnes per ajudar amb tot el que siga possible en la situació que estem vivint»

Parlem amb Gustavo Mascarell, alcalde del Real de Gandia sobre les propostes d’este estiu al municipi i els projectes de cara al nou curs

 

L’estiu ompli al Real de Gandia d’un atapeït programa d’activitats per a tots els gustos i públics. Hem parlat amb Gustavo Mascarell, alcalde d’este municipi de la Safor, per a que ens explique quines són les iniciatives que estan duent-se a terme i com la pandèmia, ens agrade o no, és la que continua marcant el ritme.

Una de les propostes per les que ha tornat a apostar l’Ajuntament del Real son els «Estiu a la Fresca» del divendres amb actuacions musicals, monòlegs, màgia, circ… “Aquest programa – explica Mascarell – està sent molt ben acollit tant per la gent del poble com de la comarca. Estem molt satisfets dels resultats i del comportament de la gent, ja que estan donant un exemple de responsabilitat i col·laboració, i això és molt d’agrair”.

No obstant, reconeix, que la situació actual obliga a estar en un estat d’alerta constant “ estem a l’espera sempre de les recomanacions sanitàries i les restriccions, però de moment estem fent activitats a l’aire lliure i seguint sempre les indicacions. Som del pensar que amb precaució, prudència, responsabilitat i trellat es poden realitzar diverses activitats i actuacions, i en aquest camí estem.”

I amb precaució i prudència, s’està plantejant preparar un programa alternatiu per a festes “enguany sí que volem que els veïns i veïnes noten que estem en festes. Tenim previst que hi hagen passacarrers (sense gent), i així les bandes de música li donen alegria al poble”. L’alcalde també ha avançat que van a realitzar-se durant els dies de Festes i Setmana Cultural diverses activitats i actuacions, tant per a xiquets i xiquetes, com per als adults entre les que destaca el Musical «Dando la nota» com a cloenda a les Festes Patronals d’enguany i que tindrà lloc el diumenge 8 d’agost a les 23h al parc 25 d’abril.

 

«Seguir treballant per fer créixer el poble»

Les perspectives per a final d’any són molt positives. “Per una part anem a realitzar diverses accions de millora per al Polígon Industrial amb una inversió que superarà els 200.000€, amb una subvenció de l’IVACE i recursos propis de l’Ajuntament: ampliació del carril bici, instal.lació de boques d’incendi, millora del recorregut saludable, condicionar zones verdes, asfaltar de carrers, col.lector de pluvials…”, explica Gustavo Mascarell.

«Però les actuacions no acaben ací», matissa l’alcalde, “dins del Pla d’Inversions de la Diputació de València van a invertir-se quasi 500.000€ per a millorar el dia a dia dels veïns i veïnes. Algunes d’elles serien:  soterrament de contenidors, construcció de nínxols i columbaris al cementeri municipal, renovació del SATE i exterior de l’Escola Infantil Municipal, canviar en diversos carrers del municipi les canonades de fibrociment a polietilè, instal·lació de dos des-incrustadors i més actuacions que beneficiaran al nostre municipi i ens ajudaran a seguir fent créixer el poble”.

Gustavo Mascarell té molt clar que, en els temps que corren, la funció de l’administració és estar al costat de la ciutadania, “hem estat i estem al costat dels nostres veïns i veïnes per ajudar amb tot el que siga possible en la situació actual que estem vivint. Així i tot, no hem parat ni pararem, i seguirem treballant i actuant allà on faça falta. Eixe és l’objectiu i així anem a seguir”.