Oliva presenta la cinquena edició de “Música a la mar”

Aquesta edició compta amb la participació de set actuacions d’agrupacions i grups musicals en diferents dies i localitzacions.

 

Des de la Regidoria de Cultura, Música i Biblioteques, encapçalada per Julio Llorca, s’ha portat a terme la preparació d’aquesta cinquena edició del cicle “Música a la mar” amb una planificació d’actuacions durant tot el mes d’agost, que es portaran a terme en el carrer de Nàpols, l’Església de la Platja, la Mitja Galta i la plaça d’Europa.

Ahir de matí, el regidor Julio Llorca, juntament amb alguns participants d’aquests actes, com ara Ramon Morera, del grup Mossén Bramit Morera i Els Morts i representant als altres grups de rock; Mavi Perez, de Raval i Vila, Fernando Climent, del MEGÓC, Àngela Lleches de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva i Vicent Salort de la Coral Santa Cecília, han presentat en una roda de premsa la programació variada d’aquests espectacles gratuïts, que s’iniciaran el dissabte 31 de juliol a les 20.30 h, amb l’actuació de Las Víctimas Civiles en el carrer de Nàpols, i el diumenge 8 d’agost, amb la Coral Santa Cecília d’Oliva, que actuarà en l’Església de la platja a les 20 h.

En la Mitja Galta s’han preparat els actes del cap de setmana del 13 i 14 d’agost, on tindrà lloc, el divendres a les 20.30 h el concert d’estiu de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, amb una gran representació de bandes sonores del cinema, i el dissabte a les 20.30 h tindrà lloc el concert de rock del grup alacantí Las Infrarrojas.

El divendres, 20 d’agost a les 20.30 h debutaran en el carrer de Nàpols, el grup de rock, Mossén Bramit Morera i Els Morts, el dissabte 21 d’agost a les 20.30 h, el MEGÒC, Modern Espai Gospel Cor, i el diumenge 29 d’agost a les 19.30 h en la plaça d’Europa, tancarà el cicle el Grup de danses Raval i Vila acompanyat de la música tradicional de la Colla Sarabanda.

Dins d’aquesta programació musical i cultural cal destacar les bandes i associacions locals participants i la creació de l’etiqueta Rock’n’rOliva per ressaltar els tres grups de rock que marcaran l’estil musical i faran gaudir d’un bon espectacle entretingut i cridaner i faran ballar asseguts en els seients.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Julio Llorca, ha assegurat que “s’ha preparat per tal d’animar un poc l’estiu amb bona música dins de les activitats permeses amb totes les mesures i poder gaudir de la cultura segura.” A més, ha afegit que l’horari dels concerts “està pensat perquè acaben a l’hora de sopar per donar també un poc de vida a l’hostaleria de la platja d’Oliva”.

Els concerts són gratuïts i comptaran amb totes les mesures sanitàries vigents, com ara l’aforament limitat, amb el perimetre tancat, l’ús de la mascareta i hidrogel i la distància de seguretat. Per tal de controlar l’aforament, l’Ajuntament d’Oliva traurà, pròximament, a les seues xarxes socials l’enllaç per poder enregistrar-se per a cada concert.

Rock’n’rOliva

Els concerts dins del Rock’n’rOliva tindran lloc al carrer de Nàpols.

Las Víctimas Civiles obriran aquest cicle el 31 de juliol a les 20.30 h, amb el seu estil punk rock carnavalesc, amb lletres líriques i humorístiques, sempre descarnades en la crítica. La veu i la part poètica ve de mà d’Hèctor Arnau i Pau Miquel Soler que acompanya amb el baix; a la guitarra Pau Aracil, teclat i vent Ernest Aparici i Toni Blanes a la bateria.

El 13 d’agost, les rockeres alacantines Las Infrarrojas, mostraran el seu rock’n’roll d’estructures senzilles, guitarres, lletres revolucionàries i veus cristal·lines que oscil·len entre el power pop i el garatge. La banda està integrada per Julia a la veu i a la guitarra rítmica, Ana a la guitarra solista i acompanyament de veu, Maria al baix i Lucas a la bateria.

Per tancar el cicle, el 20 d’agost, Mossén Bramit Morera i Els Morts ompliran de ritme la platja. Grup de Barcelona, liderats per l’oliver Ramon Morera a la veu i a les lletres, Edu Rocket al saxo i veus, David Abadía a la guitarra, teclat, veu i percussió, Xavier Fernández al baix i la veu, Alicia Gómez a la bateria i veu i Lluís Torralvo a la guitarra. A ritme de rockabilly, punk, garatge o swing creen un espectacle amb lletres amb humor, lírica i crítica.