Cullera es reivindica com una destinació violeta i més segura

La ciutat crea un Punt Violeta a la Tourist Info per previndre agressions masclistes de forma immediata i com a assessorament de primera atenció

 

Cullera és una destinació segura contra agressions i qualsevol tipus de violència masclista. La Tourist Info de la ciutat, ubicada a la platja de Sant Antoni, és des d’ara, també, un ‘Punt Violeta Turístic’, un espai que té l’objectiu d’atendre, informar i ajudar a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista de forma immediata.

Ahir, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, i l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, han presentat el programa a Cullera acompanyats del director general de Turisme, Herick Campos, la regidora d’Igualtat, Marta Tur, i la regidora de Turisme, Débora Marí.

Conscienciar, prevenir i identificar situacions de violència de gènere baix el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliacions masclistes, és la finalitat del Punt Violeta. Tal com ha explicat l’alcalde “és un espai en el qual es sensibilitza als visitants, turistes i residents i s’atén i ajuda a les persones que són víctimes del masclisme”. Es tracta d’una labor d’assessorament per a posterior deriva als serveis especialitzats, segons destaca Mayor qui, a més, ha afegit que “Cullera és hui un espai més segur, amb més punts de trobada per a qualsevol persona que patisca o visualitze qualsevol tipus de discriminació o agressió pel fet de ser dona”.

 

Sumar i incoporar projectes

La capital turística de la Ribera té una població molt elevada a l’estiu, i a la zona residencial de la platja és on, generalment, es concentren més persones. Ara, amb este nou espai “el turista i el ciutadà sap que té un punt prop per orientar i minimitzar qualsevol cas de violència masclista”, destaca Mayor.

Per altra banda, durant la presentació, Colomer ha fet incís en la necessitat de “sumar i incorporar projectes a favor de la defensa i protecció de les dones” perquè “l’hospitalitat també ha de ser sensible a la igualtat i la justícia”.

Prèviament a la posada en marxa del projecte, el personal de la Tourist Info de Cullera ha rebut formació en matèria de prevenció i assessorament. De fet, tal com manifesta la responsable de l’Institut Valencià de les Dones, “les Tourist Info són espais importants i visibles i ens servixen com a punt de referència amb personal preparat per a la formació i difusió d’espais segurs”. Per a Such, la primera atenció és “imprescindible” per donar suport i ajudar a les dones.