Els autobusos i taxis portaran uns adhesius que anuncien que són un espai protegit contra la violència de gènere, i on apareixen els principals telèfons als quals poden recórrer les víctimes
L’edil Juana Navarro i el regidor Nacho Arnau han presentat aquest matí una nova iniciativa de l’Àrea d’Igualtat Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia destinada a la conscienciació ciutadana i la lluita contra la violència de gènere.
Navarro ha recordat que «tal com hem fet aquests passats mesos, amb els supermercats i farmàcies, per ser llocs clau per a la prevenció, detecció i actuació contra la violència masclista, ara que hem iniciat el període de vacances creiem que el sector del taxi i de l’autobús seran essencials en aquesta lluita».
Per això, des del departament s’han realitzat una sèrie de cartells informatius i adhesius que es posaran en els llocs més visibles informant les usuàries, així com a la ciutadania en general, sota el lema #NoEstàsSola.
La il·lustració que acompanya aquesta campanya, realitzada per Amanda Cerse, va ser pensada des de l’Àrea d’Igualtat, perquè qualsevol dona se senta acompanyada en aquest dur procés. Es tracta d’una dona, amb la samarreta del departament d’Igualtat, que dona la mà a totes aquelles dones que puguen ser víctimes de la violència masclista.
Espais protegits
D’aquesta manera i per ajudar a la difusió de la iniciativa, tant en els autobusos com els taxis portaran els adhesius que anuncien que són un espai protegit contra la violència de gènere, i on apareixen els principals telèfons als quals poden recórrer les víctimes. A més, des del departament en col·laboració amb la Policia Local s’ha establert un protocol que ha estat lliurat a taxistes i conductors d’autobusos on s’estableixen els consells de com actuar i on han de telefonar o acudir en cas de presenciar una agressió o abús a una dona.
A més, de manera personalitzada, als autobusos s’ha col·locat un adhesiu anunciant les Parades Violetes, en què les usuàries podran sol·licitar a l’estudiant o conductor/a que paren en un lloc més proper a la seua residència entre parada i parada a aquells horaris on transita menys gent pels carrers o per la nocturnitat.
D’altra banda, els taxis lluiran un adhesiu a la part visible dels seus vehicles en els quals s’anuncia que poden esperar fins que les usuàries entren al seu portal, per garantir una major seguretat per a les dones.
«Totes aquestes accions formen part d’aquesta conscienciació ciutadana. Volem que tant els taxis com els autobusos siguen espais protegits de la violència de gènere, que puguen conéixer els recursos i actuar si cal. Aquesta xacra social només acabarà si tota la ciutadania s’uneix i diu no a la violència de gènere» va incidir Juana Navarro qui va voler transmetre aquest missatge positiu i d’acompanyament a les víctimes.
Per la seua banda, Nacho Arnau va agrair la col·laboració dels col·lectius del taxi i dels autobusos. «Tota mesura que prenguem en aquest àmbit serà ben rebuda sempre. Hem de protegir les dones que es troben en situació de risc i aconseguir que se senten segures«.