«Em senc orgullós del poble i de l’equip que he tingut i tinc al meu costat»

Gustavo Mascarell, alcalde de El Real de Gandia

Regidor de l’Ajuntament del Real de Gandia des de l’any 2011, i alcalde des del 15 de juny del 2017 . Té 45 anys i treballa de mestre des de fa 22 anys al col·legi Les Esclaves de Benirredrà. Secretari General dels Socialistes del Real de Gandia des de l’any 2018.

Quin balanç fa de l’últim any de govern del PSPV en El Real de Gandia?

Hem tingut una legislatura difícil i complicada a causa de la pandèmia i a la guerra d’Ucraïna, així i tot hem prioritzat i apostat molt per les polítiques socials i d’ocupació, ampliant esforços i partides pressupostàries.

Quines han sigut les principals obres que han dut a cap en aquest temps?

L’execució de la segona fase del Pla Edificant al CEIP Beato Carmelo, obres a l’Escola Infantil Municipal i l’ampliació del cementeri municipal, són algunes de les obres que hem realitzat durant aquest any 2022.

Quines són necessaris afrontar ara?

Anem a adquirir dos vehicles elèctrics, un camió per a la Brigada Municipal de Serveis Bàsics i un cotxe per a la Policia Local, així ajudem a crear una mobilitat urbana més sostenible i ser més respectuosos amb el medi ambient. També renovarem les canonades de diversos carrers del municipi que encara estan de fibrociment i seran de polietilé. Una altra obra és la instal·lació de dos desincrustadors, un al pou del poble i l’altre a Mont-Real. També treballem en l’ampliació del centre de salut i la rehabilitació de la Llar dels Jubilats, dues actuacions vitals i importants per al present però sobretot per al futur.

En aquesta legislatura, en què ha centrat els esforços l’Ajuntament del Real de Gandia?

Com he dit abans, donar una resposta ràpida davant els efectes de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna, però sense oblidar-nos de les necessitats del dia a dia en l’àmbit social, d’ocupació, educatiu, cultural, festiu… I a més, s’han realitzat inversions importants, com el Pavelló Esportiu Municipal i de gran quantia econòmica i que tenen i tindran una gran repercussió en el nostre poble, tant en l’àmbit econòmic, com de població.

En quin estat estan els dos col·legis del Real? Ja estan reformats i quan sha invertit?

Els dos centres educatius del nostre poble, el CEIP Beato Carmelo i el CAES, han estat remodelats i renovats gràcies al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb un pressupost al voltant dels 700.000 €.

Quins projectes vol deixar tancats abans que acabe la legislatura?

Ens agradaria poder avançar en l’ampliació del Centre de Salut i en la remodelació de la Llar dels Jubilats. Aquests són els dos grans projectes que estan en marxa, però seguim treballant per altres vies per a millorar el nostre poble en altres àmbits importants i necessaris.

Dels seus anys de govern, ¿quines iniciatives o projectes destaca o se sent més orgullós?

Em senc orgullós de l’equip que he tingut i tinc al meu costat, de la resposta del poble sempre que els hem necessitat i sobretot de la manera que hem gestionat i estem gestionant. Vam entrar en el 2015 en un deute de més d’1.400.000 €, i a finals d’enguany el deute serà de 0 €. A més, les nostres prioritats són les polítiques socials, d’ocupació i educatives, sense deixar les altres, i a la vista estan els resultats.

La situació econòmica del Real de Gandia és bona. En quin estat està exactament?

A dia de hui la situació econòmica de l’Ajuntament del Real de Gandia és molt bona, molt sanejada i la millor en els últims 15 anys segons les dades oficials. Per tant, aquest és el camí que hem de seguir: treballar, treballar i treballar.

Té intenció de repetir com a candidat a l’alcaldia?

Encara falten 10 mesos per a les eleccions, la prioritat és seguir treballant i millorant el nostre municipi i en els mesos vinents decidirem.

En cas de tornar a ser alcalde, quines polítiques pensa impulsar?

Pense que una barreja de continuïtat i d’innovació, és a dir, impulsar, reforçar i ampliar les polítiques socials, d’ocupació i educatives i preparar el Real del futur, el dels anys vinents.

Pense que aquest deu ser el camí, però això ja arribarà, primer acabem aquesta legislatura i en les eleccions, el poble decidirà.