Martínez Dalmau es va comprometre a recollir totes les propostes i suggeriments formulats, en nom de la Mancomunitat de la Valldigna
El passat divendres, 2 d’abril, el vicepresident segon del Consell i Conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, va visitar el Monestir de la Valldigna. Durant la visita, Martínez Dalmau va estar acompanyat per l’alcalde de Simat de la Valldigna i president de la Mancomunitat de la Valldigna, Víctor Mansanet, qui li va exposar les necessitats i urgències de tipus patrimonial, que requereix aquest monument historicoartístic.
Martínez Dalmau es va comprometre a recollir totes les propostes i suggeriments formulats, en nom de la Mancomunitat de la Valldigna, per l’alcalde de Simat, el partit del qual forma partit del grup Unides-Podem de les Corts Valencianes i al qual pertany el vicepresident segon.
Proposta de llei del Monestir de la Valldigna
El conseller, durant la seua primera visita oficial, va manifestar que «aquest cenobi és un dels monuments més significatius i simbòlics del País Valencià». Ambdues autoritats es reuniran en els pròxims dies per a estudiar i presentar esmenes a la proposta de llei del Monestir de la Valldigna. A més, es van comprometre a treballar conjuntament, tant a través de les institucions que presideixen com del seu grup parlamentari, a promocionar, difondre i millorar tota l’activitat relacionada amb el Monestir de la Valldigna.
L’alcalde de Simat agraeix la última intervenció de la Conselleria de Cultura per mitjà de la qual s’han restaurat el campanar i alguns arcs gòtics del monument. Tot i això, Mansanet considera que «cal una major inversió per a seguir actuant en la conservació i restauració del conjunt monumental». El primer edil de Simat va destacar davant el vicepresident segon del Consell la labor dels tres pobles que formen part de la Mancomunitat de la Valldigna (Simat de la Valldigna, Benifairó de la Valldigna i Barx), els quals han impulsat una important programació cultural i artística, l’eix de la qual és el Centre d’Interpretació i Investigació de Música Medieval, que dirigeix la distingida experta Mara Aranda.
Al finalitzar la visita, el vicepresident segon del Consell va firmar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna i va agrair a l’alcalde la seua disposició a treballar junts en favor d’aquest destacat monument, que figura en l’Estatut d’Autonomia i un dels pocs que disposa d’una llei pròpia.