El Real de Gandia inicia la col·laboració per acollir persones refugiades d’Ucraïna

Un equip de voluntaris s’ha desplaçat fins a la frontera de Polònia amb Ucraïna en una primera expedició que pretén continuar i conformar un equip més ampli de persones voluntàries.

L’ONG Despierta Acoge, en col·laboració amb l’Ajuntament del Real de Gandia, ha posat en marxa un operatiu per a organitzar l’enviament d’aliments i roba, proporcionar assistència sanitària, així com evacuar famílies procedents d’Ucraïna a través de Polònia, dins de la campanya “El Real de Gandia amb Ucraïna”.

Un equip de voluntaris s’ha desplaçat fins a la frontera de Polònia amb Ucraïna en una primera expedició que pretén continuar i conformar un equip més ampli de persones voluntàries per a fer front a la crisi.

Les famílies refugiades arribaran al llarg de la setmana a l’el Real de Gandia (València), on s’està organitzant un dispositiu d’acolliment.

L’alcalde Gustavo Mascarell afirma “que ja han arribat diverses famílies al nostre municipi i que han sigut acollides per famílies del Real. Ara, gràcies a l’ONG Despierta Acoge s’està fent un treball grandíssim, ja que estan viatjant a la frontera de Polònia amb Ucraïna portant menjar, medicaments, roba… i alhora arreplegant a famílies. Ahir va eixir l’expedició amb una furgoneta plena d’aliments, medicines, roba… gràcies a la solidaritat dels veïns i veïnes del municipi per les seues aportacions i donacions, que juntament amb els centres educatius s’estan bolcant. Igual que els voluntaris i els treballadors de l’Ajuntament. Anem tots junts. ”.

Comunicat de l’ONG “Despierta Acoge”.

En cas de tenir interès a acollir a famílies ucraïneses, preguem, per favor, conèixer en quina mesura podrien involucrar-se. Ha de tenir-se en compte que les persones refugiades són dones, xiquets i xiquetes, perquè tots els homes en edats compreses entre els 18 i 60 anys romanen a Ucraïna.

Els menors vénen acompanyats de les seues mares, ties i/o àvies, per la qual cosa no és possible, de moment, acollir únicament a menors.

Si desitja col·laborar, preguem ens envien un whatsapp al telèfon 674000741 amb la següent informació:

• Nombre de membres que poden acollir en la seua llar i perfils:
o Una persona adulta.
o Mare amb fill/s o filla/s
o Uns altres (a vegades vénen acompanyats també d’àvies o ties).

Es prega, per favor, fer l’enviament d’aquesta informació en cas de tenir la certesa que desitja participar.

Ahir a la vesprada va tenir lloc enfront de l’ajuntament **realero, una concentració silenciosa. Malgrat el mal temps i de la pluja, una vegada més la gent del Real de Gandia va respondre assistint a aquesta trucada solidària i de suport al poble Ucraïnès.