42 espais verds i un carrer de Gandia tindran nom de dones referents

L’acord busca acabar amb un deute històric de la ciutat amb a les dones, pràcticament desaparegudes de la nomenclatura de carrers, parcs o places.

Ahir va ser un dia històric per a la ciutat de Gandia, que dedicarà un carrer i 42 espais verds a dones referents. Així ho va acordar la Comissió Tècnica de Carrers i Places dimecres passat amb el consens i unanimitat de tots els components i vocals de la mateixa, els representants dels grups polítics municipals, els assessors interns i els externs (Agustina Pérez, Emili Selfa i Pasqual Molina).

En primer lloc, l’alcalde de la ciutat, José Manuel Prieto, ha destacat que amb l’acord pres Gandia repara una de les injustícies, “que és la falta de visibilitat de les dones que han estat importants per a la nostra societat i cabdals, també, per a Gandia. Dones que han donat passes endavant quan era tot més complicat o han estat referents en molts dels àmbits de les arts, les ciències o, fins i tot, cabdals per a l’historia de la ciutat. Gandia és una ciutat amb els valors de lla lluita de les dones que visibilitza el treball i l’empenta de tantes de les nostres dones”.

Per la seua banda, el president de la comissió, Nacho Arnau (PSPV-PSOE) ha mostrat l’agraïment als membres. “Posem en rellevància a eixes dones que al llarg del temps han tingut un paper fonamental en la història local, autonòmica, nacional o internacional. És un èxit haver arribat a aquest consens”.

En la mateixa línia, el vicealcalde i portaveu de Compromís Més Gandia unida, Josep Alandete, ha insistit en l’obligació, com a representants públics, de restituir el deute històric que la nostra societat té amb les dones per la discriminació que han patit en tots els àmbits públics. “Per això, estem molt contents de l’acord pres, la qual cosa suposa un pas més en la imprescindible lluita per la igualtat”.

Des del Grup municipal del Partit Popular, l’edil Vicent Gregori, també es felicita “pel treball realitzat, conjuntament amb el Govern i la Comissió Tècnica. D’aquesta manera, la ciutat posa en valor la figura de diverses dones que al llarg del temps han fet història o han trencat barreres. Des de hui, no sols tindran un lloc físic a la ciutat, sinó que es permetrà que la ciutadania conega també la seua vida i obra. Així que el nostre reconeixement, també, a totes elles”, ha conclòs.