El Festillop de Vilallonga espera 2.000 persones amb dos escenaris i quatre estils de música el 6 de maig

L’alcalde Román Garrigos afirma que l’Ajuntament organitza el certamen per ajudar els grups locals i que els col·lectius de festes recullin diners a les barres per als seus actes

El Festillop de Vilallonga espera unes 2.000 persones este dissabte 6 de maig. El festival de música celebra la cinquena edició i en este lustre no ha deixat de créixer. En aquesta edició del 2023 es dobleguen els escenaris, ja que hi haurà dues zones d’actuacions i s’assoleixen els quatre estils musicals. «El certamen està organitzat per l’Ajuntament de Vilallonga, per recolzar els grups locals, la música més propera i familiar i per permetre a les associacions de festes que recullin diners per als seus actes», com ha indicat l’alcalde de Vilallonga, Román Garrigós.

El primer edil ha recordat que aquest festival «va arrencar per promocionar els grups locals i manté esta essència, però s`ha potenciat en ampliar la varietat dʻestils i convertir-lo en un festival per a tota la família». En esta ocasió hi haurà música Remember, Reggaeton, Pop-Rock i infantil. Les entrades es poden adquirir a la web festillopmusic.es oa la papereria L’Estel de Villalonga.

La qualitat del Festillop del 2023 és “elevada”, ha afegit l’alcalde, que ha indicat que la presentació oficial es va fer fa setmanes a la seu de la Fundació Vicky Foods, a Villalonga. A l’acte es va donar a conèixer l’estructura del festival, que respon a les necessitats més actuals. En este sentit, el Festillop tindrà dos escenaris: l’Escenari Festillop i l’Escenari Llopet, a fi de poder albergar més grups i actuacions que permetin que hi pugui acudir el públic més jove i fins i tot famílies amb xiquets des de primera hora, amb actuacions específiques per a els més petits.

Al primer escenari hi haurà dos estils de música: Pop-Rock i Remeber. Al Llopet, hi haurà Reggaton, Infantil i més Pop-Rock. L’alcalde Garrigós, que va estar acompanyat per l’edil de Cultura, Lydia Reig, a la presentació, ha explicat que el festival arrenca a les 10 hores del dissabte 6 i acaba passades les 5 hores del diumenge 7.

Reig ha indicat que l’acte torna «un any més, amb més força que mai, després del treball intens per fomentar la música local i consolidar aquest festival com un dels referents a l’interior de la Safor«. Per la seva banda, l’edil de Festes, Eva Garrigós, ha destacat la “important tasca de l’Ajuntament de Villalonga, per ajudar les associacions de festes, que podran col·locar les barres i recaptar diners per als seus actes. Hem estat donant suport als col·lectius més que mai i aquí hi ha el resultat, el Festillop més gran celebrat fins ara”.

Escenaris i grups

A l’Escenari Festillop des de les 17.30 hores, actuen a Pop-Rock Waelectric, Velvet, Llicsons i Mamones, aquest últim, a les 22.45 hores. A partir de les 0.00 hores arriba l’espectacle Remember, que presenta Bartual. Després actuen Ismael Lora, Jose Coll, Kike Jaén i Batiste, aquest darrer a les 5 del matí.

Paral·lelament, al Llopet, i també entre les 0 hores del diumenge 7 i passades les 5 de la matinada actuen els grups de Reggaeton: Javi Mengu, Sansaru On Tour, Charli Rodríguez, Jberen i Jesús Fernández, aquest darrer arrenca a les 5.

Música infantil i familiar

El vessant més familiar del certamen el posen les actuacions de dissabte al matí al Llopet amb el Mag Malastruc i el Grupo Cosquillas. En aquest escenari també hi intervenen grups perquè les famílies puguin compatibilitzar l’estada amb els més petits amb Rock or Nothings, 4Stones i La Seu.

El recinte comptarà amb totes les mesures de seguretat, ja que s‟ha establert un pla coordinat per Policia Local i Guàrdia Civil de Vilallonga. A més, hi haurà zona d’aparcament, facilitats als accessos, zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda, zona de càrrega de mòbils i servei de taxi.