Els Moros i Cristians d’Oliva aposten per la innovadora fórmula «Crida a projecte» per al cartell de festes de 2023

Compta amb la col·laboració de l’Associació de Dissenyadors/es de la Comunitat Valenciana (ADCV) i la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana

La FMiCO ha optat enguany per utilitzar la fórmula «Crida a projecte», un sistema innovador que mai s’ha emprat per a l’elaboració de cartells anunciadors de Moros i Cristians, i al qual també ja s’ha sumat la UNDEF en el projecte de la seua imatge gràfica 2023.

La «Crida a projecte» és una fórmula de bones pràctiques en la contractació de disseny que es basa a fer una selecció entre professionals a través del portafoli dels seus treballs i experiència en encàrrecs similars.

Aquesta metodologia ha estat valorada molt positivament per associacions nacionals i autonòmiques de disseny, i és la fórmula que s’aplica per a cartells anunciadors de festes de gran rellevància a la Comunitat Valenciana.

Comptem amb la col·laboració de l’Associació de Dissenyadors/es de la Comunitat Valenciana (ADCV) i la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana, que constituirà un Comité de Valoració professional i expert que ens assistirà en l’elecció del perfil òptim i adequat per a aquest encàrrec.

Cal no oblidar que aquesta modalitat dóna sentit a l’ús estratègic del disseny com a procés basat en l’estreta relació de client-dissenyador/a que assegura transmetre correctament els valors de l’entitat, cobrir les seues necessitats i obtenir un resultat de qualitat.

«La modalitat del tradicional concurs ha quedat en desús perquè no és respectuosa amb el disseny professional» – afirma Helena Mañó, secretària de la FMiCO –  «i pensem que la «Crida a projecte» atén els interessos legítims dels dissenyadors i dissenyadores, a més de contribuir a donar-li la rellevància que mereix la nostra festa a través d’un cartell anunciador professional».

Salt qualitatiu

En aquesta convocatòria professional oberta la FMiCO pretén fer un salt qualitatiu en la imatge de les festes, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de les regidories de Festes i Cultura de l’Ajuntament d’Oliva que han cregut en el projecte des del primer moment, apostant per aquest canvi a favor de la incorporació de bones pràctiques de contractació.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro ha explicat que aquesta iniciativa naix de la voluntat de la Federació de Moros i Cristians i les regidories de Cultura i Festes per fer valdré el treball dels professionals del disseny i com no, de la festa. «Els Moros i Cristians d’Oliva són un col·lectiu que sempre està al capdavant d’iniciatives que enriqueixen la festa i el patrimoni històric, i amb aquesta Crida a Projecte, dona una passa al capdavant, oferint professionalitat a totes les vessants festives. I nosaltres com a institucions, sols podem que ajudar i col·laborar en iniciatives tan necessàries i dignificats com aquesta.» Ha afirmat la regidora de Festes.

Per la seua banda, el regidor de Cultura i Patrimoni Julio Llorca, ha valorat molt positivament aquesta col·laboració entre la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, l’Ajuntament i l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i la Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana,  perquè «dota de professionalitat i rellevància la imatge que anunciarà les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2023». Segons comenta el regidor, «aquesta festivitat tan important per a Oliva requereix d’un esforç a nivell institucional, a través de la regidoria de Festes i de la regidoria de Cultura, per consolidar-la i posicionar-la en el lloc que mereix».

Una vegada realitzades les valoracions del comité, només realitzarà l’encàrrec la persona o l’estudi seleccionat, d’acord amb les premisses establertes en les bases per a l’elaboració de la imatge de Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2023.

 

Es pot accedir a les bases de la Crida a Projecte, ací: https://www.oliva.es/va/noticia/bases-de-la-crida-projecte-imatge-de-les-festes-moros-i-cristians-doliva-2023