El col·legi Francesc Carròs, el gran èxit de La Font

El nou centre educatiu de Infantil, Primaria i Secundaria ha estat una de les principals fites del govern de Pablo Puig, que evita desplaçaments d’estudiants a altres poblacions

Pablo Puig porta 7 anys com a alcalde de La Font d’en Carròs, dos legislatures, és graduat social i té 42 anys. De la seua experiència governant el poble destaca el contacte amb la gent, poder saber la realitat de cada un dels seus veïns, els seus problemes, empatitzar amb cada una de les persones, i dins de les seues possibilitats, intentar ajudar-los.

Aposta esportiva i cultural

De totes les polítiques dutes a terme en estes dos legislatures destaca les relacionades amb les persones. «En l’àmbit educatiu els alumnes estrenen escola nova, el tema esportiu ha tornat a la normalitat prepandèmica, en el que respecta a la cultura no hem abaixat el teló cap dia i hem pogut mantenir, a pesar de la pandèmia, tots els tallers, teatres i teatres infantils, programació musical etc. I per últim a nivell serveis socials, hem facilitat l’assistència domiciliària gratuïta i la integració de persones amb diversitat funcional».

Respecte al balanç que realitza del seu pas pel consistori considera que la Font ha guanyat en tranquil·litat» hem tret la crispació política de les institucions. També hem millorat àrea per àrea, escoltant les necessitats del poble i hem complit els objectius, revalorant el municipi en patrimoni i turisme.

Unió de forces

Sense dubte, una de les fites més importants ha sigut el nou centre educatiu en la localitat, del que considera que ha sigut resultat del treball de tota la comunitat educativa, tant el professorat com l’AMPA i de l’ajuntament «posant la seua part corresponent, tots units, unint forces per reclamar a la conselleria i aconseguir el nostre objectiu». Este centre suposa una millora substancial per a la ciutadania «ara tenim l’ESO, on el seu alumnat podrà quedar-se al poble fins als 16 anys i no haver de desplaçar-se en acabar la primària. Més avant, per poder continuar amb els estudis, estem plantejant-mos incorporar el batxillerat i alguns cicles formatius, però primer hem d’acabar de consolidar l’ESO i suplir totes les necessitats d’aquesta.

Obres

Respecte a les obres i infraestructures destaca especialment la rehabilitació del Castell del Rebollet, exemple de posada en valor del patrimoni local i la primera fase de construcció del Casal Jove. També han estat importants  la remodelació del Parc Tirant i Carmesina i actuacions concretes en vies públiques.

Puig es presenta amb il·lusió per revalidar l’alcaldia el proper diumenge, perquè considera que hi han moltes coses a fer «i té ganes per fer-les», així explica «estaria pendent el magatzem municipal i el repten policial, però si o si, acabar els tràmits per poder fer el centre de dia, l’ampliació del cementeri, concloure l’edifici de l’ESO i les seues instal·lacions i la construcció del Cassal Jove».