‘Un secret’ d’Anna Roig és l’obra guanyadora del Premi La Paraula Imaginada 2023

‘Un secret’ d’Anna Roig és l’obra guanyadora del Premi La Paraula Imaginada de la Font d’en Carròs enguany.

Tot i que diuen que una imatge val més que cent paraules l’artista plàstica i il·lustradora Anna Roig Llabata ha pres imatges precisament per enaltir el poder de les paraules. El text de l’obra comença així: «Hi ha paraules suaus com plomes que s’enlairen per desaparèixer».

 

Anna Roig ha descrit el treball guanyador com un joc

«Amb el text vull jugar amb el lector, buscant la seua complicitat, lligant imatges poètiques i alhora actuals. És un llibre on experimente amb la imatge fotogràfica de diverses maneres. M’interessa sobretot l’expressivitat de la imatge, el grau de soroll que té, i el collage.

«Totes les fotos són meues, fotografies preses durant els darrers 3 anys. M’agrada fixar-me en tot allò curiós o que em desperte cert interès particular del meu voltant i guardar-lo fotogràficament, tinc un arxiu fotogràfic molt divers. De vegades són fotos de caràcter professional, per documentació, familiars, estètiques, atzaroses…»

Aquest divendres 6 d’octubre, en el sopar Estellés de la Font d’en Carròs, s’ha entregat el guardó del Premi “la Paraula Imaginada” per segon any. El premi ha estat convocat per l’ajuntament de la Font d’en Carròs, amb la finalitat d’incentivar i promocionar la lectura i la sensibilitat artística a través dels llibres il·lustrats i ha comptat amb la col·laboració del departament de dibuix de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València i de l’editorial Edicions del Bullent.

El premi té una dotació de 6000 € i la publicació de l’obra. s’han presentat 14 obres de gran qualitat, a parer del jurat. El jurat ha estat composat per la regidora Celia Escrivà, l’escriptora Joaquina Barba, l’il·lustrador Fran Parreño, l’editora Núria Sendra i el cap del departament de dibuix de la Facultat de BB.AA. de la UPV Rubén Tortosa.
Anna Roig Llabata Naix a València al 1970, es llicència en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles el 1993. En l’actualitat viu i treballa a Paterna, al seu estudi Lavalenciana de comunicació, art i disseny, i a La Patera, antiga granja de patos reformada com a taller de pintura el 2002. Exerceix la seua activitat creativa des de 1995 com a freelance en tres àmbits: l’Art plàstic, la il·lustració i el disseny.

Art Plàstic: La seua obra pictòrica es mou dins de l’abstracció. La darrera exposició d’aquesta sèrie l’ha fet a Galería Cuatro de València, el 2019. També ha exposat a Sienna (Itàlia), Rijeka (Croàcia), i a Espanya: Àvila, Salamanca, Madrid, així com a Girona, Alacant i València. Des del 2000 fins al 2008 produeix més de 600 obres abstractes sobre paper amb formats mitjans, per una entitat bancària, com a decoració per les oficines de l’entitat. Es pot trobar la seua obra a col·leccions tant públiques com privades.

Il·lustració: Aplicada tant a cartells, com a d’altres suports, el seu treball es centra en il·lustrar llibres infantils majoritàriament. Ha fet més de 20 llibres fins ara, per a diverses editorials i també ha realitzat algunes cobertes per la col·lecció Dèdal d’Edicions del Bullent. Cinc en un llit // Five in a bed és l’últim llibre que ha publicat i va ser el libre infantil més venut a la Plaça del Llibre 2020.

Pel que fa al Disseny: Destaca el logotip i el trofeu dissenyat i produït pels premis que lliura la Conselleria de Cultura de Generalitat Valenciana anualment als dos municipis més destacats culturalment, des de 2019 fins a l’actualitat. També ha realitzat el naming, logotip i la nova imatge de L’Almara, el Nou Mercat Municipal de Burjassot, i junt amb Cèsar Amiguet el logotip de l’Oficina de Turisme de Burjassot, entre altres.