Ferrer Pastor ja té el seu Museu a la Font d’En Carròs

L’ajuntament culmina una actuació iniciada en 2018, quan va adquirir la casa natalícia del lexicògraf Francesc Ferrer Pastor

La Font d’en Carròs (Safor), acaba d’obrir la Casa de la Paraula en un homenatge a Ferrer Pastor, l’autor del diccionari més famós. Es tracta d’un immoble adquirit pel consistori en 2018 i en la que es pot descobrir la seua trajectòria biogràfica, la seua obra i la faceta d’impressor.

Francesc Ferrer Pastor entre moltes altres coses, va ser el creador un utilíssim Vocabulari castellà-valencià i valencià-castellà que va ajudar a tota una generació a escriure les primeres paraules en la mateixa llengua que parlava.

Cèlia Escrivà, regidora de Cultura de la Font d’en Carròs, recorda que els primers estudiants de valencià utilitzaven el seu diccionari, vocabulari. I recomana visitar la casa per a no només saber qui va ser la persona que va fer possible l’existència d’aquests vocabularis, sinó per aprendre que hi havia gent darrere que va lluitar perquè es mantinguera el valencià viu.

Segons explica l’alcalde de la Font, Pablo Puig,  la Casa de la Paraula  és la culminació d’un procés que va començar quan, l’any 2018, es va commemorar el centenari del naixement de Francesc Ferrer Pastor. En aquell moment es va gestionar l’adquisició de la casa natalícia, amb ajudes oficials i la seua conversió en un museu que anirà ampliant-se i renovant els seus espais. Per a qualsevol visita, cal demanar cita prèvia a l’Oficina de Turisme.