El Centre de Promoció Econòmica de Carcaixent amplia la seua oferta formativa

Durant març i abril s’oferiran el Curs de Monitor/a de Menjador i el Curs d’Operari/a de Magatzem

 

L’Espai de Desenvolupament Local de Carcaixent ha ampliat l’oferta del seu Programa de Qualificació i Ocupació amb noves propostes formatives. Així, als cursos de manipulació d’aliments i el carnet de carretons, s’afegeix per als mesos de març i abril, el curs de monitor/a de menjador i d’operari/a de magatzem. Totes les propostes tenen en comú que habiliten per a poder millorar les capacitats laborals o poder optar a nous llocs de feina.

El Curs de Monitor/a de Menjador Escolar es realitzarà del 23 al 30 de març i està adreçat especialment a totes les persones que volen treballar o que treballen actualment en l’àmbit de l’educació com a monitor/a de menjador i vulguen adquirir les eines per a intervindre adequadament en les situacions habituals que sorgeixen en l’espai del menjador. El curs es realitzarà de dilluns a divendres de 9:30 a 14:30 i té un preu de 58€.

Altra de les propostes novedoses és el curs per a operari/a de magatzem de fruites i verdures, que permetrà adquirir les competències i habilitats necessàries per a l’acompliment de les funcions de producció en magatzems de fruites i verdures. La formació es realitzarà en una sola sessió el dia 31 de març amb la part pràctica de matí i la vessant pràctica de vesprada. Té un preu de 50€.

El 2 i 3 d’abril, dins de les activitats amb motiu del 8 de març, està programat el taller «Ruta cap a l’emprenedoria» dirigit a dones. El taller compta amb tres itineraris adaptats als diferents objectius de les participants: emprendre sense una idea de negoci desenvolupada o amb una poc avançada (Viatge a l’emprenedoria); emprendre amb una idea de negoci ja definit; o emprar-se (programa d’ocupabilitat o inserció per compte d’altre). La inscripció és gratuïta.

Programa de formació continuada

A més, des del Centre de Promoció Econòmica es continuaran oferint el Curs de Manipulació d’Aliments de forma mensual i el curs per a l’obtenció del carnet per a la conducció de carretilles elevadores, que ja es van realitzar l’últim trimestre de 2019 i que van comptar amb gran èxit de participació. Per a les edicions de març les places estan cobertes però estan previstes noves convocatòries. Curs de carretons elevadors : 15 d’abril, 14 de maig, 17 de setembre, 8 d’octubre, 12 de novembre i 10 de desembre. També està prevista una nova edició de Monitor/a de Menjador Escolar del 28 de setembre al 2 d’octubre i un curs de Monitor/a de Treball per a Persones amb Necessitats Especials del 25 de maig a l’1 de juny i del 23 al 30 de novembre. La inscripció per a tots els cursos es pot fer online o personalment en l’Espai de Desenvolupament Local.

Altra de les iniciatives per al foment de l’ocupació que estan realitzant-se és el programa «La Ribera Impulsa» un projecte d’innovació social, integral, participatiu i dinàmic per a millorar l’ocupabilitat i fomentar l’emprenedorisme social. Consisteix en la creació d´equips heterogenis (10-15 persones) de persones desocupades i/o millora d´ocupació amb esperit dinàmic, compromès i solidari que coordinades per una persona dinamitzadora d´oportunitats, treballaran per reforçar les seues competències, al temps que generen coneixement col·lectiu, es fan visibles i col·laboren en la consecució d´un fi comú: aconseguir treball, ja siga per compte propi o aliè.

Tot açò en sessions grupals i individuals a través d´una metodologia activa, participativa basada en el treball en equip I en el desenvolupament de competències. A més també estan programades sessions grupals de simulació d´empresa d’economia social o cooperativa de treball associat.