El cartell de la Fira Modernista de Carcaixent convida a redescobrir el carrer

És un disseny del carcaixentí Pau Alvàrez que vol simbolitzar el retrobament amb el patrimoni al carrer

La Fira Modernista torna els propers 10, 11 i 12 de juny després de l’edició del 2021 marcada per la pandèmia, amb una voluntat clara de recuperar el carrer i tornar a redescobrir el patrimoni cultural de Carcaixent. Així queda reflectit en el cartell, creació del dissenyador carcaixentí Pau Álvarez, que han presentat hui Paco Salom, alcalde de Carcaixent i Ana Garrigues, regidora de Turisme en un acte que ha comptat amb la presència de components de l’Associació Modernistes i del modista Salvador Armengol, protagonista del cartell per segon any.

Com ha explicat Ana Garrigues, regidora de Turisme, el cartell de l’edició actual és una recomposició d’aquell que es va presentar en FITUR en 2020. «Ara, en 2022, volem recuperar el carrer i les relacions socials, per això els nostres dos personatges han eixit al carrer – en el cartell de l’edició de 2020 estaven a l’interior d’un cinema- i estan davant del Teatre Apolo, un dels teatres més emblemàtics de Carcaixent i on es va estrenar la pel·lícula Voluntad». Precisament este film, rodat a Carcaixent, tindrà un protagonisme especial ja que el fil temàtic d’esta setena edició torna a ser el cinema.

En el cartell, com ha explicat la regidora de Turisme, es manté la presència de dos personatges, un d’ells inspirat clarament en el modista i influencer Salvador Armengol, «amb ells dos es vol representar el col·lectiu de voluntaris i de totes aquelles persones que, amb el seu treball i entusiasme, fan que la Fira Modernista de Carcaixent millore d’edició a edició i sense els quals seria impensable tirar avant un projecte de tanta envergadura».

Per la seua part, Paco Salom, ha destacat que esta setena edició, després del parèntesi de la pandèmia, és un senyal inequívoc del potencial de la Fira, «encara que l’ajuntament encetara el camí en 2016, són moltes les persones i entitats que s’han afegit i això és un element que ens diu que anem pel bon camí». L’alcalde ha acabat fent una crida a la participació, «participar en la Fira és reviure altres temps, recuperar una part de la història local, redescobrir un patrimoni el Carcaixent de primers del s.XX i tornar a retrobar-nos en els nostres carrers, una cosa de la que tots i totes tenim moltes i que desitgem poder compartir amb els i les visitants».

Protagonisme de l’Associació de Modernistes

Tot i que encara no està tancada la programació, sí que s’ha avançat que esta edició mantindrà activitats ja consolidades com la ruta als Horts Monumentals, les visites patrimonials amb recreacions històriques o la marató fotogràfica que son molt demandades pel públic visitant i actuen com eixos vertebradors de l’esdeveniment. També, a l’igual que en edicions anteriors, en el moment de dissenyar el programa d’activitats van a tenir-se en compte les necessitats dels diferents tipus de visitants, (famílies, parelles, solitaris, grups, diferents edats, accessibilitat, …) de manera que qualsevol persona se senta còmoda i integrada completament en el Carcaixent de fa un segle.

Tant Ana Garrigues com Paco Salom han remarcat durant les seues intervencions la importància que té el voluntariat en l’èxit d’un esdeveniment com la Fira Modernista. En 2020 i impulsat pel gran moviment de el voluntariat, es va crear l‘Associació Modernistes, una associació independent de l’àmbit administratiu que, com a novetat en esta edició, va a gestionar l’organització d’algunes activitats com ja ha fet, i amb bon resultat, en el 2021 i en les Nits de Patrimoni.