Construir la Sostenibilitat proposa a EGEVASA la introducció d’àrids reciclats

L’entitat demana a l’empresa semipública d’aigües l’ús dels àrids reciclats en les obres de les xarxes d’aigua potable i residual

Esta setmana Construir la Sostenibilitat s’ha reunit amb el Director Gerent d’ EGEVASA, Miguel Angel Ferri, per exposar les experiències documentades d’ús d’àrids reciclats en moltes obres del cicle integral de l’aigua.
El representant de l’associació ha entregat a Ferri un document amb les bases legals i tècniques que justifiquen l’ús dels àrids així com les raons per valorar el seu ús en els plegs de contractació que faça Egevasa o qualsevol altra entitat del sector públic.

Les arenes reciclades fa anys que estan usant-se en la preparació dels llits sobre el que s’instal·len les canonades d’aigua potable o de clavegueram i també en el rebliment posterior de les rases. Miguel Angel Ferri ha vist amb bons ulls la proposta i des de l’associació s’espera que els àrids reciclats comencen a valorar-se com cal en les seues contractacions.

Caminar cap a l’economia circular

EGEVASA és la principal empresa de captació, depuració i distribució d’aigua a la província de València. Constituïda per la Diputació de València en un 51% i Global Omnium en un 49%, EGEVASA s’encarrega de l’abastament d’aigua potable de 56 municipis de la província de València i de més de 50 depuradores. Parlem d’una xarxa hidràulica al voltant de 2.500 quilòmetres que si l’empresa, majoritàriament pública, s’implicara en l’economia circular, com ha demanat el representant de Construir la Sostenibilitat, suposaria un gran pas per al reciclatge de RCD i els àrids reciclats.

El President de l’associació ha recordat que un dels compromisos de la Declaració d’emergència climàtica del Govern Espanya és «avançar en la circularitat de l’economia en sectors i processos econòmics i industrials i adoptar l’estratègia d’Economia Circular i una Llei de Residus».  Des de l’associació se seguirà tractant amb altres empreses dels sector de captació, depuració i distribució d’aigua com s’ha fet amb EGEVASA.