El CEIP Francesc Carròs avança en el seu diagnòstic energètic

S’està elaborant un diagnòstic per a identificar punts potencials d’estalvi

El passat mes de gener el CEIP Francesc Carròs va iniciar el Projecte 50/50 per tal d’avaluar el consum energètic del centre. Així,  alumnat de 5é i 6é de primària junt a altres professionals, van crear l’equip energètic en el CEIP Francesc Carròs per tal de diagnosticar el consum energètic i d’aigua del centre, elaborar un pla d’estalvi i fer el seguiment de les mesures establides i l’evolució dels resultats obtinguts. Aquestes accions estan dins del programa d’escoles públiques del Pla Reacciona 2022 de la Diputació de València.

Després de dos mesos de treball, una vegada realitzat el recorregut energètic de la comissió per a conèixer les instal·lacions i les seues característiques energètiques, ja s’estan recopilant dades informatives i el grup s’ha dividit en àrees (gas, electricitat i aigua) per facilitar el seu diagnòstic.

Entre les accions que s’estan duent a terme dins i fora de l’aula, són:

– Visita de la caldera de gasoil.
– ️Visita del comptador general de la llum.
️- Observar la distribució de radiadors.
️- Presa de temperatures en les diferents aules.
️- Consulta de la sensació tèrmica en cada classe.
️- Mesurament de consums de diferents aparells.
– ️Revisió de la il·luminació d’interiors.
– ️Detectar les zones en les quals es consumix un major volum d’aigua.

Amb els resultats obtinguts, la comissió energètica, els tècnics de l’ajuntament i els tècnics d’Agricologia Bio Educa estan elaborant un diagnòstic per a identificar punts potencials d’estalvi. En finalitzar aquesta fase del projecte, s’entregarà a l’Ajuntament un informe energètic de l’estalvi aconseguit al llarg del curs de manera que part d’aquest estalvi econòmic es destinarà a xicotetes inversions d’eficiència energètica per a generar nous estalvis en el propi centre educatiu.