«Volem que la gastronomia vilallonguina agafe importància més enllà dels dies de la Fira»

La gastronomia de Vilallonga serà la protagonista d’este cap de Setmana en la Safor

La localitat de Vilallonga es prepara per a viure este cap de setmana dos intensos dies de gastronomia i festa. La població celebra el seu tradicional concurs de Blat Picat, que arriba a la XIV edició, i la XII Fira Gastronòmica amb un complet programa d’activitats que convertiran esta localitat de la Safor en una de les millors alternatives per gaudir del cap de setmana.

L’alcalde de Vilallonga, Domingo García ha volgut posar de relleu la importància que té la gastronomia, junt la seua riquesa patrimonial i natural, com a un dels principals punts d’atracció turística i motor econòmic de la localitat. Per este motiu, com ha explicat «enguany la fira gastronòmica s’ha volgut ampliar amb altres activitats abans del cap de setmana de la Fira, així el dissabte 29 es va fer un mercat de llavors tradicionals amb l’associació Llavors d’Ací i per a demà està prevista la presentació dels llibres L’arrós i el seu món. Cuina Valenciana i Hui fem coques, este últim adreçat per a públic infantil”.

Per al cap de setmana Domingo García ha assenyalat que es manté “l’oferta tradicional de la Fira Gastronòmica i el Concurs del Blat Picat”, com a cites indispensables per conéixer la riquesa de la cuina vilallonguina. García també ha volgut destacar l’ampli programa d’activitats que acompanyaran la mostra gastronòmica «per a este 2020 estan previstes algunes propostes novedoses com un taller d’herbes mengívoles i una marxa senderista.  A més, aprofitant la commemoració del 8 de març el diumenge se celebrarà la Cursa de la Dona. Completarà el cap de setmana una diversa programació musical i d’oci per a totes les edats.

La gastronomia és, com posa de relleu la importància que agafa any rere any esta cita, un dels principals punts d’atracció de visitants a la localitat. Per este motiu, Domingo García no ha volgut deixar passar l’oportunitat d’animar especialment als qui no hagen visitat esta població de la Safor a acudir el 7 i 8 de març  «per conèixer Vilallonga i tastar i gaudir de tot el que hi ha previst».