«Comprar mascaretes a altres latituds és més barat, però ix més car del que pensem: al seu preu hem d’afegir subsidis i ajudes per les empreses que tanquen ací»

Jorge Rodríguez reclama a les administracions que compren els equips contra la Covid-19 “a casa i no a l’estranger”

El primer edil ontinyentí que presentava aquesta setmana junt la patronal tèxtil ATEVAL un pla d’impuls a l’adaptació de les empreses locals a la nova realitat dotat amb 300.000 euros.

Explicava que “seria desitjable que les administracions superiors feren costat a les nostres empreses amb mesures com aquesta a major escala, però en qualsevol cas el que no es pot dubtar és a qui comprar en un context com aquest: tal vegada comprar una mascareta en altres latituds ens costa més barat, però ens ix molt més car del que pensem si a aqueix preu li afegim els subsidis i les ajudes que paguen les empreses que han de tancar i els impostos i l’activitat que ja no generen”, manifestava.

Jorge Rodríguez recordava que, per a proveir a la població, l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha decantat per mascaretes reutilitzables elaborades en el propi municipi, 40.000 de les quals es repartiran durant els pròxims dies, coincidint amb el pas a la Fase 1 de l’àrea de salut Xàtiva-Ontinyent.

“Els diners dels ontinyentins serveixen així per a mantindre llocs de treball i activitat econòmica a Ontinyent,  cosa que la resta d’administracions deurien transpolar a major escala”, afegia.

Empreses locals

Cal recordar que, segons xifres fetes públiques pel President d’ATEVAL-CV, Càndid Penalba, en les últimes dues setmanes les empreses associades a l’entitat (on Ontinyent és la localitat amb major presència) han tret dels ERTES a més de 1000 treballadors, “que d’aquesta manera han deixat de cobrar de l’Estat, amb tot allò de positiu que això comporta directa i indirectament”.

Per això, concloïa Rodríguez, “demanem a les administracions superiors que siguen conseqüents i compren a les nostres empreses, perquè així ajuden a crear treball i futur per al nostre territori”, manifestava.