Carcaixent trasllada al conseller Arcadi España les seues necessitats en matèria de mobilitat

El regidor Lluís Candel destaca la importància d’apostar per la mobilitat peatonal i ciclista, complementada amb  un sistema de transport públic de qualitat

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, va celebrar ahir una reunió telemàtica per presentar als ajuntaments l’Estratègia de Mobilitat de la província de València en la que van estar presents l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i el regidor de Mobilitat, Lluís Candel.

Entre els principals eixos d’actuació de l’Estratègia de Mobilitat de la província de València, Arcadi Espanya va ressaltar la racionalització de l’ús de el vehicle privat, l’aposta per la bicicleta com a garantia de sostenibilitat, i la reorganització de l’espai públic perquè les persones vianants retroben el seu lloc, així com l’aposta pels carrils bus i pels carrils bus i VAO (Vehicles d’Alta Ocupació). A més a més, va incidir en la importància de seguir endavant amb projectes de la Xarxa d’Itineraris No Motoritzats (XIMN) en els que Carcaixent es troba doblement inclòs, dins els itineraris Carcaixent-Xàtiva i la xarxa comarcal Carcaixent-Alzira-Algemesí-Guadassuar. Tot açò amb vistes d’oferir alternatives al vehicle motoritzat privat en l’escenari d’emergència i post-emergència.

Aposta per la bicicleta

Com va indicar el conseller, «l’objectiu de la Generalitat és que la bicicleta s’utilitze també com una eina de mobilitat quotidiana per a l’ús diari, per este motiu ens proposem potenciar i fomentar la xarxa d’itineraris ciclistes que connecten els municipis metropolitans i que garantisquen la seguretat de les i els usuaris, així com un pla específic d’estacionament per a bicicletes «.

El regidor Lluís Candel va traslladar al conseller la necessitat de tindre un transport públic de qualitat que connecte Carcaixent amb garanties i seguretat amb el territori millorant la xarxa i el servei de Rodalies. Així, va incidir en la necessitat d’implantar definitivament un títol de transport únic per afavorir la intermodalitat entre tren-bus-metro i la necessitat de crear connexions segures entre els pobles per a vianants i bicicletes així com la urgència de promoure la mobilitat peatonal per dins de les poblacions. “No és un assumpte del post-COVID, és una necessitat per la supervivència de les nostres poblacions i el paisatge habitat on vivim. Necessitem connectar els nostres pobles i ciutats amb un transport de qualitat, assequible i sostenible”

En esta línia, durant la presentació el conseller va assenyalar que la pandèmia ha provocat unes greus alteracions en totes les pautes de mobilitat al llarg de la Comunitat Valenciana i «necessitem, en el marc del diàleg amb els ajuntaments, treballar per tenir una estratègia comuna, de totes les administracions, perquè esta nova mobilitat a la qual ens porta la pandèmia siga amb criteris racionals, sostenibles i d’eficiència «.

Per al titular de Mobilitat, el camí per a esta nova normalitat «no és utilitzar tots el vehicle privat, és tenir un transport públic segur i apostar també per altres formes de mobilitat com anar a peu, en patinet o amb bicicleta, i cal fer-ho de la mà de tots els ajuntaments «.