Bellreguard modernitza la xarxa d’aigua potable amb el dipòsit de la platja i renova comptadors

Tres de cada quatre comptadors tenen més de 12 anys

L’Ajuntament de Bellreguard segueix posant en marxa accions adreçades a corregir les deficiències del servei d’abastiment d’aigua potable que van dur a la seua municipaliltzació l’any 2018.

Justs aquests dies han començat els treballs per a la construcció del nou dipòsit regulador a la platja.

Paral·lelament s’ha encetat un pla per a accelerar la renovació de la xarxa de comptadors, substituïnt pràcticament un de cada quatre dels existents..

Aquesta era una de les qüestions que era urgent millorar segons els estudis del servei que van portar a la decisió de remunicipalitzar-lo.

Segons l’anàlisi del parc de comptadors elaborat l’any passat, només un 23,6% d’ells tenien una antiguitat inferior a 10 anys.

Dignificar el servei

«Amb la gestió directa del servei d’aigua potable per part de l’Ajuntament anem reinvertint íntegrament els ingressos que obtenim per l’abastiment en dignificar el servei  al poble com en la platja”, ha explicat l’alcalde i responsable de la Regidoria de l’Aigua, Àlex Ruiz.

Pel que fa al pla de renovació de comptadors, busca acabar amb l’actual situació, en la qual vora el 75% (tres de cada quatre) dels existents estan esgotant la seua vida útil legalment prevista (12 anys) o ja l’han superada.