Carcaixent serà la seu del campionat nacional de Karate Shinkyokushinkai

Més de 250 esportistes d’alt nivell es donaran cita en el Pavelló d’Esports el proper 7 de març

Carcaixent acollirà el dissabte 7 de març la celebració del XL Campionat Nacional de karate shinkyokushinkai, un estil de karate japonés de contacte ple (full contact) amb una filosofia basada en la millora personal mitjançant el control de la ment i el cos. El campionat està organitzat per la Federació Kyokushinkai Espanya i el Centre Esportiu Kotki amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carcaixent.

Este matí, l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i la regidora d’Esports, Sara Diert s’han reunit amb representants de la Federació Espanyola i Jose MªLozano, shihan i instructor del Centre Esportiu Kotki per parlar dels detalls de l’encontre i traslladar a l’organització el suport del consistori per al bon desenvolupament del campionat Nacional.

És la segona vegada que Carcaixent acull el campionat nacional shinkyokushinkai que està previst que reunisca a 250 esportistes de màxim nivell pertanyents a una vintena de clubs repartits per tot l’estat dins de la Federació Kyokushinkai Espanya. També hi haurà esportistes d’altres federacions internacionals com la de Suècia i Suïssa. La cita és classificatòria per al proper Campionat d’Europa de l’especialitat.

Intensa jornada de competició

La competició es desenvoluparà des de les 9.00 fins a les 21.00 hores tant en la modalitat de katas com en kumite. La sessió matinal de dissabte comprèn el programa del Campionat Infantil de Kumite i Katas i Junior & Sènior d’estes últimes. Per la vesprada, a partir de les 15:30, tindrà lloc el Campionat Júnior i Sènior, masculí i femení, i Sub 21 masculí, en la modalitat de Kumite. L’acte de lliurament de trofeus està previst a les 21:30 hores.

Tant Paco Salom com Sara Diert han coincidit en agrair a la Federació Kyokushinkai haver escollit Carcaixent com seu d’una de les seues cites més importants. L’alcalde de Carcaixent ha volgut posar en relleu que este tipus d’esdeveniments «posa a Carcaixent en el mapa de l’esport i a crear interès per modalitats esportives no tan majoritàries com el karate i que fomenten aspectes tan importants com l’esforç de superació, el treball en equip i el respecte, que ens poden servir d’exemple per a totes i tots». Per la seua part, la regidora d’esports, ha volgut destacar que «este campionat porta a emprar la cara visible de l’esport com a motor generador de valors socials, esportius, personals i econòmics a nivell local.».