Carcaixent se suma a la campanya de conscienciació ambiental “Mans al Riu”

La campanya de voluntariat ambiental celebra la seua dotzena edició amb una acció al Parc Fluvial del Barxeta este dissabte

L’Ajuntament de Carcaixent se sumarà un any més al «Mans al Riu», la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, amb la neteja i posada en valor del Parc Fluvial del Xúquer (zona Barxeta) el proper dissabte 11 de desembre. Esta campanya, que se celebra anualment des de fa dotze anys, busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden.

«Mans al Riu» és una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Enguany la campanya arriba a 36 municipis organitzant-se en dos línies d’acció diferenciades: el voluntariat enfocat a la participació de particulars i famílies i, com a novetat de l’edició 2021, una campanya especial pel públic escolar.

Des de Limne assenyalen que «cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura«. Per això i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada les i els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.

Inscripció prèvia

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Carcaixent, Ana Garrigues, anima la ciutadania a sumar-se a l’acció i col·laborar en la conservació i millora dels nostres ecosistemes. «La presència de plàstic i deixalles en els nostres ecosistemes s’ha convertit en una de les principals preocupacions de lluita contra el clima, accions com la de «Mans al Riu» que ja porta 12 anys són molt importants per traslladar estes preocupacions al nostre entorn immediat, posar-lo en valor i agafar consciència de que els problemes globals també tenen la seua vessant local».

Totes les persones que vulguen unir-se a esta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d’acudir el dia 11 de desembre, a les 10 hores, al Pont de l’Horta, des d’on s’accedirà al punt d’actuació. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654.076.533). Este requisit serà indispensable, ja que l’organització compta amb un pla adaptat a la COVID-19 que inclou, entre d’altres, un aforament limitat a 20 persones per municipi.