Carcaixent renova l’enllumenat públic per estalviar energia

Les actuacions seran possibles gràcies a una subvenció de l’IVACE en matèria d’eficiència energètica

L’Ajuntament de Carcaixent comença la renovació de part de l’enllumenat públic exterior del municipi amb l’ajuda de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), rebent una subvenció a fons perdut de 90.483€. Es tracta d’unes ajudes dirigides a les entitats locals de la Comunitat Valenciana de menys de 30.000 habitants per a l’execució de projectes de renovació de l’enllumenat públic exterior existent amb criteris d’estalvi i eficiència energètica.

El projecte presentat pel consistori, sent un dels 46 subvencionats per l’IVACE, té un valor estimat de 180.966€, i consisteix en la reducció del consum d’energia elèctrica, almenys en un 30% respecte a la situació inicial, mitjançant actuacions com la substitució de llums per altres de menor potència i major eficàcia lluminosa o la instal·lació de sistemes de regulació del nivell lluminós que permeten reduir els nivells d’il·luminació en les vies públiques quan es redueix l’activitat d’aquestes, com són els sistemes centralitzats de control d’enllumenat públic o els programadors astronòmics.

En concret, es renovaran 468 lluminàries de 8 sectors diferents als barris de les Barraques, la Muntanyeta i Santa Bàrbara, veient-se beneficiats entre altres, el carrer de Sant Antoni, Alacant o Marquesa de Montortal, així com les travesseres que van des de l’avinguda Apotecari Bodí fins a José Vidal Canet.

El termini previst per a dur a terme aquestes actuacions que s’inicien és d’aproximadament sis mesos i la seua implementació permetrà l’estalvi en la factura energètica d’un dels serveis públics municipals més importants per a la ciutadania, tot mantenint les condicions lumíniques establertes segons el Reglament d’Enllumenat Exterior.

Tal com ha assenyalat Paco Salom, Alcalde de Carcaixent, “La renovació de l’enllumenat públic és una magnífica notícia per al nostre poble, ja que comptarem amb una xarxa eficient energèticament, amb tots els beneficis que això suposa. Per una banda, la reducció de la despesa en la factura elèctrica, i d’altra, per la reducció del consum d’energia en benefici del nostre medi ambient, qüestions de gran importància en els temps en què ens trobem”.