Carcaixent recupera les passejades saludables

A partir del 17 de novembre es reanuden els passejos saludables de la iniciativa “Carcaixent Camina”

A partir del 17 de novembre torna «Carcaixent Camina», els passejos saludables setmanals després de la pausa obligada per la crisi sanitària. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu el foment d’un estil de vida saludable per a persones majors de 18 anys amb la realització de passejos de 60 minuts dos dies per setmana.

Per a poder participar d’esta nova edició cal omplir un fullet d’inscripció i complir amb una sèrie de requisits, estar vacunat o vacunada amb la pauta completa, l’ús de mascareta a l’inici durant l’escalfament i al final, no menjar durant el recorregut i no sumar-se a la pràctica si es té algun símptoma sospitós. Les inscripcions s’han de formalitzar en el Centre de Salut.

L’objectiu d’este projecte és aconseguir beneficis com la prevenció de múltiples patologies, la millora de salut en diverses malalties cròniques com la diabetis o la hipertensió i el increment del benestar general i emocional de la població.

Per a esta nova etapa, les eixides seran els dimecres i els divendres a les 9:15 des de la porta del Centre de Salut Carcaixent i la dinàmica de l’activitat consistirà en uns minuts d’escalfament, marxa lleugera d’uns tres quarts d’hora per diferents circuits urbans amb eixida i arribada al Centre de Salut. Hi han dos rutes, una de 2 quilòmetres i altra de 4 les persones participants van acompanyades, en les primeres fases del projecte, per professionals del Centre de Salut, que supervisen i adapten l’activitat en funció del perfil de la majoria d’assistents.

Projecte intersectorial

Carcaixent Camina va nàixer en maig de 2019 com un projecte intersectorial que uneix el treball realitzat per les regidories d’Esports i de Benestar Social, personal municipal de l’àrea d’esports i de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives – UPCCA, la Mesa Intersectorial de Salut, el Departament de Salut de la Ribera i el Centre de Salut de Carcaixent.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, s’ha mostrat molt satisfeta per poder reprendre «Carcaixent Camina», “abans de la pandèmia vam aconseguir que molta gent se sumara a les passejades saludables, esperem que l’acollida torne a ser la mateixa i que pugam continuar ampliant les activitats paral·leles, ja que el benefici d’este projecte és quasi immediat, no solament des del punt de vista físic sinó proporcionant-los un tipus d’oci alternatiu, satisfactori i socialitzador, ha explicat”.