Carcaixent presenta el Mapa JoBe del municipi

Un projecte del Departament de Salut de la Ribera que assenyala els espais generadors de benestar emocional per al jovent

Aquest dimecres 22 ha tingut lloc a l’Ajuntament de Carcaixent un acte en el que s’ha reconegut als espais (col·lectius, comerços, activitats, institucions, etc.) del municipi que han sigut seleccionats dins del projecte Mapa JoBe (Joventut i Benestar) per contribuir al benestar emocional del jovent. Es tracta d’un projecte pilot impulsat des del Departament de Salut de la Ribera i la Mancomunitat de la Ribera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carcaixent en el que s’ha creat un mapa del municipi on localitzar aquests punts generadors de benestar.

La idea és que aquest mapa siga una eina transversal que s’oferisca a les i els joves en els serveis d’atenció primària en sanitat i en els diversos serveis d’atenció ciutadana municipals amb la intenció d’oferir una atenció integral i integradora. I ser també una forma alternativa de preinscripció per part d’aquests serveis, reduint així, sempre que siga possible, la medicalització. És a dir, es busca canviar l’enfocament d’aquests serveis i que en vegada de centrar-se en el diagnòstic de malalties se centren en la prevenció.

Ruta guiada

Aquests punts seleccionats pel propi jovent participant d’aquesta iniciativa s’assenyalaran amb una lona identificativa el dijous 23 en una ruta organitzada per la regidoria de Benestar Social que començarà a les cinc des del Casal Jove al Parc Navarro Darás.

Teresa Oliver, Regidora de Benestar Social, s’ha mostrat molt satisfeta, “Cal agrair el fet de que Carcaixent haja sigut un dels municipis escollits per a dur a terme aquesta experiència pilot que ens deixa aquesta eina per donar a conèixer recursos que generen salut en els joves i les joves de la ciutat i que podrien ajudar a més persones”, i afegeix que “Aquesta iniciativa és una continuïtat de l’aposta de Carcaixent pel foment d’un estil de vida i uns hàbits saludables”.