Carcaixent nomenarà a Paco Muñoz i José María Boquera fills adoptiu i predilecte de la ciutat

Està previst que la proposta quede formalitzada en el ple ordinari del mes de novembre

L’Ajuntament de Carcaixent ha iniciat els expedients per a reconèixer al cantant Paco Muñoz i al jurista José María Boquera com fill adoptiu i fill predilecte respectivament del municipi. Està previst que la proposta es formalitze en el ple ordinari del mes de novembre que se celebrarà el proper dimecres 24.

El Reglament Municipal per a la concessió d’honors i distincions preveu la possibilitat de concedir reconeixements a persones o entitats en atenció a les meritacions, circumstàncies singulars o qualitats que puguen concórrer en eixes persones o entitats.

Paco Muñoz (València, 1939), és intèrpret, compositor de cançons, escriptor i activista cultural que sempre ha tingut una vinculació molt estreta amb la comarca de la Ribera i amb Carcaixent en especial, on va viure de xicotet. Sempre ha mostrat un ferm compromís amb la cultura i les tradicions valencianes i les seues cançons han sigut la banda sonora de diverses generacions.

José Maria Boquera Oliver (Carcaixent, 1929), té una notable trajectòria en el món jurídic i acadèmic, sent a més col·laborador actiu en projectes locals de tota índole educativa, social i d’assessorament jurídic. És professor Honorari de la Universitat de Mendoza (Argentina) i Emèrit de la Universitat de València i Corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha explicat que ja ha traslladat tant a Muñoz com a Boquera l’inici del procediment, “considerem que estem davant de trajectòries brillants on cadascú en el seu camp ha destacat a diferents nivells però amb una cosa en comú, l’estima per Carcaixent, per la seua gent i per la voluntat de contribuir amb la vida social, cultural i política del nostre poble des de l’atruisme, i això és el que volem reconèxer-los de forma pública i oficial”. L’alcalde ha explicat que, formalitzat el procediment en el ple se se celebrarà un acte públic per lliurar-los el títol i rebre el reconeixement de tota la ciutadania.