Carcaixent compta amb una nova zona verda de més de deu mil metres quadrats

Es tracta d’una àrea d’oci al barri de Santa Bàrbara que se suma al parc caní i a la infraestructura esportiva amb skate-park.

Carcaixent compta amb una nova zona verda al barri de Santa Bàrbara, concretament a les parcel·les del sector “Camí Fondo”. Amb els treballs de condicionament del nou enjardinament es dóna per acabat la construcció dels equipaments a aquesta part del municipi, sumant-se al parc caní i a la infraestructura esportiva amb skate-park.

La nova zona verda de més de deu mil metres quadrats, en els quals s’integren metres pròxims a les vies de tren d’ADIF, per la qual cosa ha resultat un expedient complex, millora l’inventari de l’arbrat municipal. Concretament s’incorporen 156 arbres d’espècies diverses (lledoners, garroferes, carrasques, ametllers i moreres) i més de 200 unitats arbustives, principalment aromàtiques.

El paisatge del barri millora en gran mesura per la instal·lació d’aquest arbrat i de mobiliari urbà com taules de pícnic i bancs, de manera que aquella zona degradada es converteix en una àrea d’oci i un agradable lloc de passeig, on a la llarga la vegetació oferirà ombra, reduint també la temperatura, i farà de barrera natural pròxima a les vies, disminuint l’impacte acústic del pas dels trens.

Ana Garrigues, Regidora de Medi Ambient, insisteix en el fet que “La creació d’esta nova àrea verda és una actuació rellevant, ja que a banda de millorar les condicions i la imatge de l’entorn, repercutirà de manera positiva en la salut física i mental de les persones que el comparteixen”.