Carcaixent aposta per la igualtat en la seua escola d’estiu

María Such, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones, ha visitat els centres i ha felicitat l’Ajuntament pel projecte

Ja s’han posat en marxa les activitats de l’escoleta d’estiu “Igualescola” a Carcaixent, un projecte destinat a xiquetes i xiquets d’entre 2 i 14 anys l’objectiu del qual és la promoció de la igualtat a través d’activitats educatives gratuïtes de caràcter lúdic, juntament amb tallers culturals i de temàtica mediambiental, durant els mesos de juliol i agost.

La iniciativa ha sigut possible gràcies a una subvenció de l’Institut Valencià de les Dones, i la qual està dirigida al desenvolupament del projecte «Borses de cura professional per a famílies amb filles i fills menors de 14 anys», que té com a prioritat la conciliació personal, familiar i laboral. Per este motiu, les famílies monoparentals, víctimes de violència de gènere, famílies amb responsabilitats de cures, dones majors de 45 anys i dones en una situació de desocupació de llarga duració han tingut prioritat en l’accés a aquestes activitats.

L’alumnat ha rebut este matí la visita de María Such, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones, que ha estat acompanyada de Xelo Pastor, regidora d’Igualtat, Laura Ruiz, regidora d’Educació i Sara Diert, Vicealcaldessa. Han visitat l’Escoleta Municipal de La Vieta, on es desenvoluparan les activitats destinades als més menuts, d’entre 2 i 5 anys, i el CEIP Navarro Darás, on tindran lloc els tallers per a l’alumnat de 6 a 14 anys.

Durant la seua visita, Such ha agraït a l’Ajuntament de Carcaixent la seua participació en la convocatòria de la subvenció, ja que considera que “el projecte presentat resultarà de gran ajuda a moltes famílies de Carcaixent perquè permetrà la conciliació familiar i laboral durant els mesos de vacances d’estiu, alhora que es promouran valors com la igualtat i el respecte”.

Xelo Pastor, per la seua part, s’ha mostrat satisfeta per la gran acollida que ha tingut la iniciativa, i espera “poder repetir el projecte el proper estiu, ja que considera que la conciliació de les famílies ha de ser una prioritat en les polítiques executades des de l’Administració pública”. Laura Ruiz, a més, ha afegit que “la idea és treballar amb l’àrea d’Igualtat de forma coordinada per aconseguir un projecte transversal, de manera que la conciliació laboral i familiar puga arribar a tots els àmbits”.