Bellreguard recolza al triatleta Palonés abans del mundial de Hawaii

El triatleta, que es va classificar en la 57a posició de la seua categoria en l’anterior cita mundialista, prepara ara el nou campionat que es celebra a Hawaii

El triatleta Vicente Palonés, veí de Bellreguard de 43 anys que es prepara per al pròxim Mundial d’Ironman a disputar a l’illa de Kona (Hawaii) el 8 d’octubre, va ser rebut ahir dijous en l’Ajuntament per l’alcalde, Joan Marco, i el regidor d’Esports, Marcos Haro.

 

Palonés passeja el nom del poble de Bellreguard per totes les competicions on participa arreu del món. Sense anar més lluny, el passat més de maig va aconseguir un exitós resultat en l’anterior mundial d’Ironman, disputat a St. George (Utah, Estats Units), on va acabar al lloc 57 de la seua categoria, garantint-se així la presència en el mundial de 2022, a celebrar ara a Hawaii. Cal apuntar que el Mundial del passat mes de maig es corresponia en realitat amb l’edició del 2021, que no s’havia pogut celebrar degut a la pandèmia. El de Hawaii serà el seu tercer mundial, doncs ja va participar en el de 2018. En la prova lluirà al maillot l’escut de l’Ajuntament de Bellreguard, que col·labora amb l’esportista aportant 1.000 euros.

L’Ironman és una disciplina esportiva d’enorme exigència que requereix una gran preparació física. Consisteix en fer 3,8 km nadant, 180 km en bicicleta i 42,km (la distància d’una marató) corrent.

“Per a l’Ajuntament és una obligació recolzar a persones que, com Vicente Palonés, s’esforcen en superar-se aconseguint èxits esportius amb els quals, a més, ajuden a donar a conèixer el nostre poble”, ha assenyalat l’alcalde, Joan Marco.

Per al regidor d’Esports, Marcos Haro, Palonés és “un exemple motivador per a la joventut i per a tot el poble de Bellreguard, demostrant a través de l’esport la importància de l’esforç i la constància per a abastar fites esportives, vitals i personals”.

El triatleta veí de Bellreguard, que va acudir a la recepció acompanyat per la seua dona, Sílvia, i la seua filla, Mireia, es marca com a objectiu a Hawaii millorar la seua marca personal, que actualment és de 10 hores i 37 minuts. “Vaig a intentar baixar de les 10 hores”, comenta.

El de Hawaii, tanmateix, no és l’únic repte que Palonés s’ha fixat per al futur immediat. Confia en poder recuperar a temps per a participar al mes de novembre en l’Ironman a celebrar a Israel, on intentarà classificar-se per al Mundial de 2023.