Arranquen els primers Pressupostos Participatius Infantils de Bellreguard amb el disseny de les propostes per l’alumnat del col·legi

Els escolars del CEIP Gregori Mayans i Ciscar plantejaran i triaran les propostes a desenvolupar amb 4.500 euros del pressupost anual de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Bellreguard posa en marxa a partir d’aquest divendres 23 d’abril, i per primera vegada, els Pressupostos Participatius Infantils, amb els quals pretén donar veu a la infància de tal manera que aquesta puga decidir de manera directa en la millora del municipi i triar en què es poden invertir 4.500 euros del pressupost municipal. Per a dur a terme la iniciativa s’ha implicat el col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar, i serà el seu alumnat l’encarregat de debatre i dissenyar les propostes, així com de triar després entre totes elles.

Amb això, no només s’involucra als infants en la presa de decisions municipals i en el disseny de les polítiques locals. «També sensibilitzem a la infància sobre la importància d’actuar de manera responsable i crítica, propiciem la reflexió col·lectiva i donem a conèixer els Pressupostos Participatius com a element de millora, transformació i canvi social, al mateix temps que s’orienten els recursos públics a la cobertura de necessitats des de la visió de la infància», ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner.

Treball a les aules

Segons la mecànica acordada en el si del Consell de Participació, la primera fase que arranca aquest divendres va adreçada a la formulació de les propostes o idees. L’alumnat de quart, cinqué i sisé treballarà amb el tutor l’elaboració de propostes. De cada una de les classes se seleccionaran dos, que passaran a votació. D’eixa manera, seran un total de 12 les propostes que podran ser votades.

Prèviament, aquestes passaran el filtre dels tècnics municipals, que deuran avaluar que siguen viables tècnica i econòmicament. Seran rebutjades també aquelles que superen els 1.500 euros d’inversió, per tal de garantir que a la finalització del procés es puguen dur a terme almenys tres de les idees.

Finalment, totes les propostes que superen el filtre passaran a votació per part de l’alumnat de primària del CEIP Gregori Mayans i Ciscar.