Almussafes reparteix 900 euros en premis amb el I Concurs ‘Junts il·luminem el Nadal’

Animar a la població durant les festes i promocionar el comerç local eren els objectius d’aquesta convocatòria

 

La primera edició del concurs ‘Junts il·luminem el Nadal’, organitzat per l’Ajuntament d’Almussafes en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris i Comerciants del municipi, ja té guanyadores. El consistori i l’entitat van repartir els premis d’aquest certamen el passat dimecres 23 de desembre a la vesprada en el Centre Cultural. En total, la Regidoria de Comerç ha destinat 900 euros a aquesta iniciativa, en la qual van aconseguir destacar sobre la resta de participants Herminia Morant (Millor Pis, 150 euros), Susana Santa-Eufemia (Millor Casa, 150 euros), Residència i Centre de Dia ‘La Vila’ (Millor Comunitat, 300 euros) i ‘Perruqueria Peina2’ (Millor Comerç, 300 euros). AECAL va entregar un premi addicional de 200 euros a ‘Llenceria Loles’, considerada per l’associació com a millor establiment soci.

L’Ajuntament d’Almussafes i l’Associació d’Empresaris i Comerciants de la localitat (AECAL) han aconseguit un dels seus grans objectius per a aquestes festes: donar vida a aparadors, finestres i balcons del nucli urbà de la població. “Volíem que la ciutadania s’animara a donar color als nostres carrers a través de la decoració de la part exterior dels seus habitatges i dels establiments comercials en un any especialment difícil per a tots i totes en general. D’ací va sorgir ‘Junts il·luminem el Nadal’, amb el resultat del qual estem molt satisfets en l’executiu municipal”, ressalta el regidor de Cultura i Comerç, Àlex Fuentes.

 

900 euros en premis

El consistori almussafeny ha repartit un total de 900 euros en els premis d’aquesta convocatòria, que es van entregar el passat dimecres 23 de desembre a les 20.30 hores en la nova sala de conferències del Centre Cultural amb la presència de Fuentes, la primera tinenta d’alcalde, Davinia Calatayud, i la secretària d’AECAL, Carmina Prats. Tots ells consisteixen en vals intercanviables en establiments de la població per l’import corresponent en cada cas.

El millor pis ha sigut el d‘Herminia Morant i la millor casa la de Susana Santa-Eufemia, categories dotades amb un guardó de 150 euros cadascuna. El premi a la millor comunitat de veïns ha recaigut en els usuaris i les usuàries de la Residència i Centre de Dia ‘La Vila’, treball pel qual van rebre un xec valorat en 300 euros. La mateixa quantitat li va correspondre a la ‘Perruqueria Peina2’, considerada pel jurat del concurs com el millor comerç d’aquesta primera edició. A aquests premis se suma el que reconeixia al millor establiment soci d’AECAL, apartat en el qual l’entitat ha decidit destacar l’originalitat mostrada per ‘Llenceria Loles’ amb un premi de 200 euros.

“En l’equip de govern municipal estem fent tot el que està a les nostres mans per a fer costat al comerç de proximitat en un any en què la pandèmia ha colpejat durament aquest sector. Organitzarem una jornada lúdica el passat diumenge 20 de desembre per a acostar a la població a les botigues, hem continuat apostant per la campanya ‘Els regals al teu poble’ i continuarem escoltant a aquest col·lectiu per a ajudar-los en el que estiga a les nostres mans”, assenyala Fuentes, qui afig que aquest concurs “ha suposat una injecció de moral per a la ciutadania, perquè anima molt veure que la gent s’esforça per intentar donar rellevància a aquestes festes malgrat les circumstàncies”.