Setze pobles de la Ribera-Valldigna se sumen al «repte del reciclatge»

L’objectiu de la campanya és conscienciar al veïnat per a aconseguir almenys el 15% de recollida d’envasos

 

16 municipis del Consorci Ribera i Valldigna des de hui competiran per a veure quin d’ells aconsegueix una taxa del reciclatge en el contenidor groc que augmente almenys en un 15% la quantitat de residus d’envasos lleugers que vinga reciclant. Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica junt Ecoembes i en col·laboració amb el Consorci Ribera i Valldigna. La campanya va ser presentada ahir per Paula Tuzón, secretària autonòmica de Transició Ecològica, Salvador Montañana, president del Consorci, i Sonia Poveda,de Ecoembes.

Des de hui i fins el 7 de maig,  Alberic, Algemesí, Alginet, Almussafes, Alzira, Benifaió, Carlet, Carcaixent, Castelló, Cullera, Guadassuar, L’Alcúdia, Montserrat, Sueca, Tavernes i Torís emprendran tallers i accions de comunicació personalitzades per a conscienciar a la població i superar el repte. El municipi que aconseguisca recollir més Kg/habitants guanyarà un premi de 6.000€ que aniran destinats a una entitat de caràcter social del municipi.

Tallers i xarrades informatives

La iniciativa persegueix incrementar els resultats de reciclatge dels residus d’envasos i millorar l’aportació (kg/habitants i any), tant d’envasos lleugers com de paper-cartó en els municipis que ho integren amb l’objectiu d’incrementar les taxes de recuperació i reciclatge dels envasos que es depositen en els contenidors groc (lates, bricks i envasos de plàstic) i blau (envasos de cartó i paper).

L’acció, plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària, té com a objectiu de desmitificar els mites entorn del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i del planeta. La Furgoneta del Reciclatge visitarà les localitats participants del repte amb un equip d’animació i formació que realitzarà xarrades informatives als centres de secundària, al que se sumaran accions d’entreteniment didàctic i educació mediambiental en el carrer.