Alcoi acaba la reurbanització de la plaça de Benissaidó

La proposta actual va sorgir d’un procés participatiu que va anar desenvolupant-se i modificant-se durant aquests últims dos anys

Ja han finalitzat les obres de reurbanització de la plaça de Benissaidó, en el barri de la Zona Nord que van ser adjudicades per un import de 224.673,36 euros. L’empresa adjudicatària va presentar una oferta que no sols rebaixa en quasi 20.000 euros el preu base de licitació sinó que a més incorpora dues millores, com són el subministrament i col·locació de 18 braços en façana amb la senyera d’Alcoi i les seues corresponents lluminàries així com el subministrament i col·locació de 2 columnes i les seues corresponents lluminàries. Aquesta millora està valorada en 30.945,50 euros i és l’única cosa que falta per a acabar l’obra. També duu a terme una ampliació del termini de garantia. Ofereix un període de garantia de 3 anys addicionals al període d’1 any establit.

Els objectius d’aquesta actuació són renovar un espai urbà deteriorat i que, a efectes pràctics, no satisfà ni al trànsit vehicular ni al per als vianants. El projecte que sorgeix d’un procés participatiu que ha anat desenvolupant-se i modificant-se durant aquests últims dos anys, comptant amb les aportacions dels veïns. Ha dotat a aquest espai de 49 places d’aparcament per a vehicles lleugers, incloses dues places de mobilitat reduïda, ha creat una zona per als vianants i una altra per al gaudi i la convivència de veïns, que disposa d’una illeta central. La intervenció ha inclòs l’ampliació i millora de la xarxa de clavegueram i drenatge, així com la renovació de voreres i calçades.

Aquesta setmana van visitar la plaça i es van reunir amb el veïnat, l’alcalde d’Alcoi; Toni Francés, el vicealcalde i regidor d’Obres i Serveis; Jordi Martínez i la regidora de Democràcia Participativa; Teresa Sanjuan. Els veïns van mostrar la seua satisfacció per l’actuació. En la trobada van acordar que si veuen que hi ha alguna cosa que s’ha de modificar o arreglar ho comunicaran a l’Ajuntament.

Procés participatiu

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan ressalta que “el veïnat s’ha implicat molt en un procés participatiu en el qual durant aquests anys han anat realitzant les seues aportacions fins a arribar el projecte definitiu i seguirà implicat en aquesta actuació tan demandada per ells, ja que acordem que ens informarien de qualsevol necessitat que sorgira”.

“Aquesta reurbanització tan demandada adapta la zona a les actuals exigències normatives en matèria d’accessibilitat el que fet que la plaça tinga un caràcter renovat i més tranquil, a més millora l’estètica i regula l’estacionament dels vehicles”, conclou el vicealcalde d’Alcoi i regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez.