Ontinyent sol·licita a l’IVACE ajudes per seguir modernitzant els polígons industrials
Les actuacions plantejades permetrien arribar als 5’3 milions d’euros acumulats en millores a totes les zones industrials en esta legislatura
L’Ajuntament d’Ontinyent va a sol·licitar ajudes per import de 600.000 euros a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per tal de seguir modernitzant els polígons industrials de la ciutat. L’alcalde, Jorge Rodríguez, acompanyat pel regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, compareixia davant els mitjans de comunicació per donar detalls d’una sol·licitud que serà duta al ple d’aquest dijous per a la seua aprovació, i que d’obtenir una resolució favorable permetria arribar als 5’3 milions d’euros acumulats en millores a totes les zones industrials en esta legislatura.
Jaime Peris donava detalls de les actuacions ara plantejades per aprofitar la màxima quantitat de diners amb la màxima quantitat de projectes que permeten les ajudes de l’IVACE (3 projectes de 200.000 euros cadascú), i que necessàriament s’haurien d’executar enguany.
Al Polígon de Sant Vicent (àrea 45) es planteja la pavimentació asfàltica dels vials que quedaren pendents en l’actuació anterior; i l’execució d’un itinerari de vianants enllumenat des del casc urbà fins l’antiga fàbrica Tèxtils Aparicio. Al Polígon Àrea 37 (Bricorama) es planteja fer millores en l’enllumenat d’accés des del Polígon El Pla (enllumenant el Pont de Sant Vicent i els seus accessos); substituir punts de llum de vapor de sodi per leds; i millorar la zona verda i el mur que delimita la zona verda amb la carretera. Finalment, al Polígon el Pla es planteja completar la urbanització pendent al carrer de la Llana i part del carrer Madeixes, fent treballs d’instal·lació d’enllumenat, xarxes de sanejament i pluvials, voreres, bandes d’estacionament i pavimentació de vials.
L’alcalde posava de relleu que “esta és la primera legislatura en la qual l’Ajuntament ha girat la seua mirada als polígons, i hem d’aprofitar la confluència de comptar també amb una Generalitat Valenciana que mira a la indústria no com una cosa en perill d’extinció, sinó com un element del que tenir cura per a que cresca”, manifestava.
Jorge Rodríguez recordava en aquest sentit que “ja vam obtenir una primera subvenció de l’IVACE que ens va permetre invertir 1’6 milions d’euros als nostres polígons, que es van afegir als 1’1 que es van invertir amb ajuda de la Diputació per als accessos a la ciutat i els polígons per l’Avinguda de València i l’Avinguda del Tèxtil. Cal sumar els al voltant de 2 milions per a les 38 actuacions del Pla de Polígons Municipals finançades pels propietaris i l’Ajuntament, i si afegim ara estos 600.000 euros haurem acumulat 5’3 milions d’euros d’inversions als polígons en 4 anys”, destacava.
Tots tres projectes inclouen també la instal·lació de nova senyalítica vertical d’acord amb la nova imatge de marca de la ciutat recentment presentada. Accions totes elles, segons Peris “que ajudaran a seguir millorant els polígons i facilitar tant el treball de les nostres empreses com l’arribada de noves”, assenyalava.
Jorge Rodríguez incidia en què “tot i que els pobles de platja sí que inverteixen als seus passeigs, els pobles amb ADN industrial moltes voltes viuen d’esquenes als polígons. Hem decidit canviar eixa filosofia per atraure i retenir empreses, amb polígons més amables i units a l’entorn de la ciutat, més eficients, més segurs, més verds i millor equipats per seguir avançant cap al futur, ser més competitius i generar més llocs de feina”, concloïa l’alcalde d’Ontinyent.