Home Actualitat Alcoi instal·la l’enramada restaurada per festes de Sant Jordi després de 31 anys d’ús

Alcoi instal·la l’enramada restaurada per festes de Sant Jordi després de 31 anys d’ús

Alcoi instal·la l’enramada restaurada per festes de Sant Jordi després de 31 anys d’ús

La Brigada d’Obres de l’Ajuntament d’Alcoi va començar ahir la instal·lació de l’enramada amb els 19 trams de la plaça d’Espanya

La col·locació seguirà aquesta nit amb 20 trams en Sant Nicolau, demà continuaran amb 19 també a Sant Nicolau i Sant Llorenç i acabaran la setmana, dijous, amb 20 trams de Sant Llorenç i País Valencià.

Aquesta actuació va ser sol·licitada l’any passat per Compromís i que fa 3 anys ja va anunciar el govern municipal anava a treballar per evitar deteriorament d’aquest element ornamental. Recordem que va ser fa tres anys quan es van instal·lar els nous escuts de les filaes, que van ser renovats després de 31 anys. Estan fabricats de tauler DM i pintats amb el color verd fanal, cosa que dóna uniformitat en la part posterior. A més, la part representativa de cada filà és de vinil, el que garanteix que no caiguen peces de cada escut.

Són de tauler DM, un material més lleuger, un aglomerat elaborat amb fibres de fusta (que prèviament s’han desfibrat i eliminat la lignina que posseïen) aglutinades amb resines sintètiques mitjançant forta pressió i calor, en sec, fins a aconseguir una densitat mitjana. Després ven rebre un tractament hidròfug per a poder suportar les condicions exteriors.

La Brigada d’Obres de l’Ajuntament d’Alcoi va començar ahir la instal·lació de l’enramada amb els 19 trams de la plaça d’Espanya. Una vegada va passar el darrer autobús, quan ja havien tocat les 22 hores es va seguir mateix el procediment dels darrers anys, seguint totes les mesures de seguretat que marca la llei actual.

La col·locació seguirà aquesta nit amb 20 trams en Sant Nicolau, demà continuaran amb 19 també a Sant Nicolau i Sant Llorenç i acabaran la setmana, dijous, amb 20 trams de Sant Llorenç i País Valencià.

La setmana vinent dilluns acabaran l’Avinguda País Valencià, amb els 15 trams restants, dimarts serà el torn del Mossén Torregrosa, Sant Tomàs, Sant Blai i Gonçal Barrachina, amb un total de 19 trams, dimecres estaran als carrers Pintor Casanova (Major), Sant Miquel i Sant Jordi, amb 18 trams, i acabaran el dijous amb els 15 trams dels carrers Sant Francesc i L’Escola.

La Policia Local està avisada d’aquests treballs i es col·locaran les pertinents plaques per avisar de les prohibicions d’aparcaments en cada tram.

El regidor de Festes, Raül Llopis indica que «aquesta és una de les feines segons alguns molt senzilla però simbòlica, la rehabilitació de l’enramada de festes, en la que portem treballant de fa molt temps», a més, destaca «la gran tasca que fa la Brigada d’Obres des de fa més de 30 anys col·locant l’enramada, que des de 2016 compta amb nous escuts, d’un material més lleuger». Llopis també ha volgut «demanar disculpes per les possibles molèsties que ocasionem als veïns durant aquests treballs».

Recordem que l’enramada sempre comença a col·locar-se en aquestes dates perquè necessita dues setmanes per completar la instal·lació i després es començarà amb el castell, que és el que està a la part de dins del magatzem on es guarden les peces, d’aquesta manera el castell estarà col·locat l’1 d’abril. A l’hora de desmuntar se segueix el procés contrari.