Dimas Vázquez, alcalde de Sueca
Dimas Vázquez, 57 anys, professor de formació professional, membre del PSPV de Sueca, afiliat al partit des de 2006, des d’aquell any, ha sigut regidor de festes, de noves tecnologies, i d’agricultura, la passada legislatura en oposició i ara alcalde de Sueca.
Fa poc vàreu organitzar a Sueca la Fira d’Ocupació, quin balanç fa de l’esdeveniment?
Organitzada per la Mancomunitat, va ser una fira, que dins l’oferta d’empreses i de la gent, va ser més que òptima. La sensació de la gent i el que escoltàvem després era que la ciutadania va poder fer les entrevistes pertinents per poder trobar un lloc de treball, les sensacions van ser molt positives, i ara, anem a fer una altra a nivell local des de l’ajuntament de Sueca.
Quina avaluació fa de la seua legislatura?
La meua legislatura ha sigut complicada, sobretot en l’àmbit sanitari, però a més, hem tingut l’afegit de la borrasca Glòria, que va destruir tot el passeig marítim. Hem tingut dos DANES molt importants que van fer que el riu Xúquer es desbordara, i en els dos anys i mig que ens quedaven de legislatura, estem fent tot el possible després de superar els problemes principals. Ha sigut una legislatura dura, però hem fet tot el que està en les nostres mans perquè la nostra ciutat continue endavant i ho hem aconseguit.
Quina és la situació econòmica de la població?
Nosaltres hem col·laborat en aquesta legislatura en l’economia local, posant en marxa diferents plans de treball amb recursos 100% municipals, per mitigar la situació d’atur a la localitat, sent participis i dinamitza’n l’economia del treball públic.
Pel que notes pel carrer i per les estadístiques, gran part de la gent està treballant, a pesar de les crisis passades, ara estem en un moment millor, els sous han millorat des de la crisi mobiliària, amb més oferta de treball que redueix la sensació de no tindre ni per omplir la nevera. És més bona que fa uns anys, gestionat des del Govern Estatal, des de l’SMI (Salari Mínim Interprofessional) fins a altres mesures. L’economia funciona quan la ciutadania la fa funcionar.
Quines són les principals inversions econòmiques a Sueca?
Hem treballat de valent en dur dines d’altres institucions com la Diputació o la Generalitat, o l’Estat i ajudes Europees. Estem parlant d’ajudes com la de les Escoles Carrasquer de 4,300 milions d’euros finançats per la Generalitat; el que era el passeig marítim, 1,900 milions d’euros rebuts de Costes per a la seua reconstrucció; de la Diputació, en unes noves dependències judicials, 1,200 milions; per a la humanització de la nacional, una gestió en la qual he estat molt damunt d’ella, del Govern Estatal i dels Fons Europeus 4 milions d’euros; per al centre de salut de Sueca, en el que anem a donar més serveis i a reformar-lo, dotant-lo d’un quiròfan i de serveis de mamografia, 1,700 milions d’euros, i després, en una rotonda, on hem eliminat un punt negre, 800 mil euros de la Generalitat. Açò és el més ressenyable, un total de 15 milions d’euros que hem treballat en aquesta legislatura tan difícil i complicada. Si continuem com a projecte i la ciutadania continua confiant en nosaltres, intentarem fer tot el possible per superar eixa xifra.
Com ha anat la legislatura amb els seus socis de govern?
En el 2019, quan férem el ple d’investidura, vaig escoltar als partits que hi havien optes representació. El Partit Popular i Ciutadans, si jo anava a tirar endavant, volien recolzar-me, i em votaren com a alcalde, i hem estat colze amb colze en un govern de participació oferint-los delegacions de govern treballant de manera transversal. Vaig oferir a Compromís, com a alcalde, delegacions i representacions, però no van voler participar.
La població era un poc incrèdula i pensaven que en Nadal de 2019 acabaríem, però estem en març de 2023 i ens hem adonat que no va ser una mala idea fer aquest govern de participació.