Èxit del Blat Picat de Villalonga amb 11.000 participants i el sorteig d’un cotxe tunejat

Emilio Moratal prepara el millor guisat i Joan Escrivá es fa amb un clàssic del Seat Toledo

Vilallonga ha celebrat aquest cap de setmana el seu ja consolidat XVI Concurs de Blat Picat i la seva XIV Fira Gastronòmica. Les jornades han estat un èxit de participació i la població ha reunit més de 11.000 persones durant els actes d’aquest dissabte i diumenge, i han superat els menys de 10.000 d’altres anys.

El dissabte es va celebrar el Concurs de Blat, que va guanyar Emilio Moratal, del grup Cuina tradicional de la Safor, amb un premi de 200 euros. La resta de cap de setmana ha estat marcada per la música, la gastronomia i les activitats complementàries.

Fins a 12 associacions festeres i de col·lectius van posar les seves parades per servir dinars i sopars i recaptar fons. L’alcalde de Vilallonga, Román Garrigós, ha explicat que l’èxit va ser tal “que totes les barres van esgotar els plats que servien”.

«S’acabava tot el menjar, i això posa en evidència l’èxit d’aquests dies de fira que serveixen perquè Villalonga pugui demostrar tot el potencial». A més de tot això hi va haver atraccions infantils, parades artesanals i mostres de motos clàssiques.

Sorteig

Però, a més, va destacar l’èxit de la concentració de cotxes tunejats, on van participar un centenar de vehicles clàssics, tot a càrrec d’Aharón Ortolá Martí, responsable de Tuners Spn, organització sense ànim de lucre. A l’acte es va sortejar un cotxe entre tots els visitants, que va guanyar un veí de Vilallonga, només per anar a la mostra.

El guanyador va ser Joan Escrivá Pellicer, de 20 anys, que va aconseguir un Seat Toledo tunejat de l’any 2003. “El topall gamma d’aquest tipus de cotxes”, ha dit l’organitzador.