El Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions reconeix la tasca d’establiments, empreses i entitats que acrediten uns mínims de qualitat amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència turística
L’Hotel Bayren va acollir ahir el VI lliurament dels diplomes SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions) que reconeix la tasca d’establiments, empreses i entitats que se sumen a aquest projecte, que exigeix uns mínims de qualitat i s’emmarca en la línia d’assolir l’excel·lència turística que pretén el govern municipal i el sector per tal de diferenciar d’altres destinacions.
L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i el regidor delegat de turisme a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell.
Van assistir a l’esdeveniment de lliurament d’aquests reconeixements un nodrit grup d’empresaris de sector Turístic així com altres membres de govern municipal i representants dels partits de l’oposició.
Després de sis anys d’implantació, cada vegada són més els organismes públics i empreses privades de Gandia i la Safor que s’han adherit al projecte que es va iniciar des de Gandia l’any 2014.
110 establiments reconeguts
L’evolució del SICTED ha estat destacada i hui en dia ja compta amb 110 establiments reconeguts mentre que altres 37 estan treballen per aconseguir el distintiu.
Durant l’acte, també s’ha abordat la importància dels subdestins SICTED. Un projecte que va tindre a Barx com a pioner en 2018 i que aquest any ha aconseguit sumar a altres 19 municipis de la comarca: Ador, Alfauir, l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Beniarjó, Benirredrà, Daimús, Guardamar de la Safor, La Font d’En Carròs, Miramar, Palma, Piles, Potries, Real de Gandia, Ròtova, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga i Xeresa.
Durant l’acte es van lliurar un total de 45 reconeixements dels quals 29 es van correspondre als establiments pioners que van apostar per la iniciativa des d’un principi i han renovat el seu compromís des que van obtenir el primer certificat en 2016. A més, es van lliurar altres 16 reconeixements a establiments i serveis que han obtingut la certificació SICTED per primera vegada.
El regidor de Turisme, Vicent Mascarell, va tindre unes paraules d’agraïment per a tots aquells que han confiat en el projecte SICTED. «Gràcies a tots vosaltres i al vostre treball perquè poseu en valor i amplieu la nostra oferta turística perquè en la recerca de les vacances, cada vegada cobra més importància l’experiència vital i en aquest punt és vital la col·laboració del sector empresarial» i afegia que «tots tenim molts dubtes sobre el futur, però sabem que el turisme és la indústria de la felicitat i entre tots, amb responsabilitat col·lectiva, hem convertit a Gandia en una de les destinacions més segurs d’Espanya i la nostra platja en una de les més segures d’Europa».
Per concloure, Mascarell va destacar el creixement de la iniciativa SICTED i va mostrar la seua satisfacció per la incorporació de nous municipis. «Gandia sense la comarca no és res i la nostra proximitat ens permet que les persones que ens visiten puguen viure experiències molt diferents. Estem molt a prop i hem d’actuar de manera conjunta perquè tots junts som més forts»
Incorporació de 19 municipis
Per la seua banda, Diana Morant va afirmar que la pandèmia ha generat moltes incerteses i inseguretats que s’han vist compensades per una ciutadania que ha estat a l’altura de les circumstàncies i s’ha referit a la qualitat com «un objectiu que hem de perseguir per satisfer les necessitats de totes les persones que ens visiten».
Sobre aquesta sisena entrega, Morant l’ha qualificada d'»històrica» després de la incorporació enguany de 19 municipis a la iniciativa i s’ha dirigit als alcaldes d’aquests municipis afirmant que «aneu a marcar història en els vostres pobles. El SICTED és el gran projecte revolucionari i transformador del turisme de Gandia que ha permés augmentar la qualitat al temps que tots s’han convertit en referenciadors de la resta» «Hui estem fent comarca. Les persones que ens visiten no necessiten que els expliquem que les platges, la marjal o les muntanyes estan separades per les línies dels nostres municipis. Hem de ser capaços de comprendre que el nostre entorn, cuina i naturalesa són universals».
Finalment, l’alcaldessa va fer referència a l’esperit de Gandia i la seua gent. «El que ens mou és aquest esperit inconformista i lluitador que ens permetrà que aquest estiu siga bo per a tothom. Un estiu que ens donarà la possibilitat de retrobar-nos; que els nostres majors deixen d’estar aïllats; que els xiquets i xiquetes tornen als parcs. És una cosa que necessitem i vosaltres, el sector turístic, aneu a ser els que ho feu possible».