400 escolars de Carcaixent participen de les activitats del Dia de l’Arbre

La jornada es completa amb iniciatives per promoure el respecte i la cura del Medi Ambient

 

Durant les pròximes setmanes, l’alumnat de 3r a 5é de primària dels col·legis de Carcaixent participaran de les activitats organitzades per la regidoria de Medi Ambient per celebrar el dia de l’arbre. Al voltant de 400 xiquets i xiquetes visitaran el Paratge Natural de l’Hort de Soriano on col·laboraran a reforestar amb més de 300 arbres d’espècies autòctones com pins i carrasques.

 

Per completar el programa, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Carcaixent, amb recursos propis i a través de l’empresa especialitzada en desenvolupament de projectes mediambientals, Medi XXI han completat les jornades amb tallers formatius per a conscienciar a la població més jove en qüestions tan importants com el respecte al Medi Ambient.

 

Un dels tallers que més interès està despertant entre l’alumnat és la fabricació de bombes de llavors, també anomenades Nendo Dango. Es tracta de boles fetes amb una barreja d’argila i terra vegetal amb llavors que s’empren per a dur a terme unes reforestacions més ecològiques, econòmiques i naturals. La terra vegetal, aplicada a les bombes, serveix per donar nutrients a la planta i ajudar a fer-la créixer al mateix temps que protegeix les llavors de ser menjades per animals.

Altra de les propostes per a estos dies són els tallers al voltant de l’anellament d’aus que personal investigador de la Universitat de València estan duent a terme en el Paratge de l’Hort de Soriano. A l’alumnat se li introdueix en la fauna avícola de la zona i en les tasques que estan realitzant amb les aus dins del Programa RIM (programa d’anellament d’espècies Residentes Invernantes y Migradoras del Centre de Migració d’Aus de SEO/BirdLife) que té com objectiu obtindre, mitjançant dades d’anellament, informació sobre els cicles anuals de les aus reproductores, hivernants i migradores al nostre país.

Aprendre a estimar el Paratge Hort de Soriano

La regidora de Medi Ambient, Ana Garrigues, ha posat en relleu la importància que tenen estes jornades per a l’alumnat, “més que la importància de l’acte de reforestar, per a cal assenyalar que l’objectiu d’esta iniciativa és sensibilitzar a la població més jove sobre la importància de cuidar i protegir el Medi Ambient i fer-ho, a més, en un lloc tan emblemàtic per a Carcaixent com l’Hort de Soriano», ha explicat.

 

Ana Garrigues també ha volgut agrair la implicació dels col·legis de Carcaixent que s’han sumat a la iniciativa així com del personal de l’àrea que dut a terme els tallers i l’organització. Per a les activitats l’Ajuntament va posar a disposició dels col·legis un autobús per traslladar-se des del centre, els monitors i els materials necessaris, sent la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural la que ha facilitat els arbres per a la repoblació forestal.