Ximo Puig anuncia que dictaran una ordre per a limitar la mobilitat nocturna en tota la Comunitat

El president ha destacat que la Comunitat “anirà fent camí” mentre el Govern central i les Comunitats es posen d’acord en un marc nacional

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ha encarregat a l’Advocacia de la Generalitat i la Conselleria de Sanitat l’elaboració d’una ordre en la qual es limite la mobilitat nocturna en tota la Comunitat des de les 12 de la nit fins a les 6 del matí. Una ordre que una vegada redactada serà sotmesa a la validació del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Puig ha fet aquest anunci durant una compareixença en la qual ha posat sobre la taula les dades de la pandèmia en la Comunitat (amb 768 persones ingressades pel Covid i un increment del 97% respecte a les últimes setmanes) i ha subratllat que en la nostra autonomia la taxa de contagis és similar a la de Canàries, i més baixa que Itàlia, França, Regne Unit per “un gran esforç que ha fet la societat valenciana”.

El president ha destacat que la Comunitat “anirà fent camí” mentre el Govern central i les Comunitats es posen d’acord en un marc nacional, ja que després de la reunió del Consell Interterritorial, no hi ha hagut un consens absolut entre totes les autonomies respecte a fixar un toc de queda en tot el territori nacional.

Fins el 9 de desembre

Puig ha indicat que aquesta decisió “ens sembla necessària” i s’estendrà fins al 9 de desembre de tal forma que es puga arribar “a les setmanes prèvies al Nadal amb la millor situació sanitària possible davant l’augment de la mobilitat i l’activitat comercial aqueixes setmanes”.

I ha apuntat que només podran “transitar pels carrers les persones que vagen a treballar, tinguen una urgència mèdica o cuidar una persona” que suposaran “limitar el principal focus de contagis, com a botellons o reunions socials” on s’estan detectant contagis i brots.