La Generalitat destina 250.000 euros per a la UPV d’Alcoi

El nou Parc Científic d’Alcoi contribuirà a vertebrar econòmica y socialment les Comarques Centrals

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha visitat hui Alcoi per a anunciar diferents actuacions que la Generalitat està desenvolupant a la ciutat i ha destacat l’aposta de la Conselleria per “reforçar el sistema innovador i investigador de la comarca de l’Alcoià i de la seua capital”.

Aquest suport financer impulsarà la creació a Alcoi del segon Parc Científic de la Universitat Politècnica de València, que suposarà un reforç considerable a la transformació del teixit productiu i impulsarà la transferència de coneixement de la universitat a les petites i mitjanes empreses de la comarca.

Per a contribuir al seu funcionament, la Conselleria d’Innovació finança amb 801 milions la despesa ordinària de les universitats públiques valencianes, i en concret la UPV rep una subvenció de 235 milions d’euros, que reparteix entre els seus campus.

A més, la Conselleria d’Innovació també inverteix en les instal·lacions de l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alcoi. En concret, designa una subvenció de 70.970 euros per a instal·lar un sistema fotovoltaic d’energia que contribuïsca a abaratir els costos de consum energètic de l’Escola.