Xeresa comença una campanya de control de la plaga del cotonet sud-africà

L’Ajuntament ha organitzat una reunió informativa  per analitzar la situació i explicar el tractament de prevenció amb la finalitat de controlar la plaga

 

La Regidoria d’agricultura i medi ambient de Xeresa ha iniciat una campanya per a controlar la plaga de Cotonet de Sud-àfrica.

A Xeresa, després de l’estudi d’un enginyer tècnic, competent en la matèria, s’ha detectat l’inici de la presència d’aquesta plaga al terme del municipi. Durant aquest cap de setmana s’ha realitzat la primera solta de 15.000 depredadors de la plaga (cryptolaemus montrouzieri) a tot el terme. Aquesta solta serà costejada per l’Ajuntament, ja que Conselleria sols subvenciona les zones més afectades per la plaga (comarques del nord).

A més a més, l’Ajuntament ha organitzat una reunió informativa que tindrà lloc el dimarts 6 de juliol a les 19 hores, a la Casa de la cultura, per analitzar la situació i explicar el tractament de prevenció amb la finalitat de controlar la plaga i perquè no es pose en risc l’agricultura local.