Oliva continua la lluita contra el cotonet de Sud-àfrica

La Conselleria d’Agricultura subvencionarà el 50% del cost de les trampes per al control d’esta plaga

 

Amb l’objectiu de reduir els danys i evitar la dispersió del cotonet de Sud-àfrica, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb col·laboració de la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva que encapçala Miquel Doménech, facilitarà als agricultors i agricultores dispositius d’atracció i mort amb piretrines + feromones per al trampeig massiu de cítrics, tant per a cultius ecològics com per a convencionals.

 

La conselleria subvenciona el 50% de les trampes, és per això que per a participar en la campanya cal aportar factura de compra del 50% de trampes per fanecada inscrita.

 

Aquest dispositiu d’atracció i mort per al control del cotonet de Sud-àfrica també és efectiu per al control del poll roig de Califòrnia i del cotonet.

 

Durant el mes de febrer es determinarà quines sol·licituds s’accepten, i hauran d’aportar la factura de compra de les trampes. D’aquesta manera es formalitzarà definitivament la participació en la campanya.

 

Aquelles persones que estiguen interessades a participar d’aquesta campanya han de fer la inscripció i signar el compromís de participació. Les inscripcions es faran en el Magatzem Municipal (Carretera de Pego s/n – de dilluns a divendres de 8.00 h a 13.00 h) hi cal aportar la següent documentació:

 

– Nom, cognoms i DNI de la persona sol·licitant (titular de la parcel·la)

– Varietat i Superfície de la parcel·la (en hectàrees)

– núm. de polígon, parcel·la i recinte Sigpac.

 

El termini màxim per a inscriure’s acaba el 20 de gener de 2023.

 

El repartiment de les trampes es preveu fer en febrer, després de certificar les sol·licituds. Per a recollir-les s’ha de tindre el carnet d’usuari professional de productes fitosanitaris en compliment del RD 1311/2012.

 

Totes per persones propietàries han de saber que l’acceptació de les trampes suposa que les parcel·les poden ser objecte d’inspecció per part de la Conselleria d’Agricultura, per a verificar el compliment de les condicions de la campanya.

 

«Els danys que pot ocasionar el cotonet de Sud-àfrica són d’extrema gravetat per la seua capacitat de deformar el fruit dificultant la seua comercialització i, en moltes ocasions, tirant a perdre la collita. És per això que des del departament d’Agricultura volem oferir a la ciutadania totes les facilitats possibles perquè es puguen acollir a aquesta campanya» ha declarat Miquel Doménech, regidor responsable de l’àrea d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva.