Xeraco unirà la platja i la muntanya a través del seu carril-bici

L’Ajuntament aposta per continuar expandint la mobilitat sostenible

El nou projecte que es desenvoluparà a partir d’aquest any 2023 unirà la platja, el poble i la muntanya a través d’un carril bici que posarà en valor tots els recursos que té Xeraco en el seu terme municipal.

La via ciclovianant, una vegada estiga acabada, tindrà un recorregut amb prop de 8 kilòmetres que enllaçaran la platja i la serra, als peus del Montdúver, després d’un itinerari en el qual es travessarà el casc urbà.

La construcció del carril-bici que completarà el traçat ja existent i que portarà fins a les immediacions de la serra és una conseqüència més de la idea del consistori de continuar creant camins sostenibles que ressalten els valors naturals de Xeraco. Així els 7,9 kilòmetres que tindrà el carril-bici, una vegada completat, s’uniran a itineraris consolidats com la via ciclovianant Dénia-Carcaixent que creua el terme municipal amb 4,75 kilòmetres.

La xarxa de camins naturals té a Xeraco atractius com el Sender Blau, amb 4,7 kilòmetres que transcorre en paral·lel al riu Vaca. També a l’actual travessia de la marjal que compta amb 3 kilòmetres i que es pretén ampliar en un futur immediat. Per últim l’Ajuntament no renuncia a la Passarel·la Dunar a la platja, un projecte en el qual s’està treballant per crear un passeig de fusta de 2,6 kilòmetres que s’ubicarà de forma paral·lela a la platja local.