Ontinyent millorarà l’accés ciclopeatonal al Pou Clar

L’actuació permetrà resoldre els problemes per a accedir al paratge després d’espisodis d’intensa pluja

L’Ajuntament d’Ontinyent va a procedir a millorar l’accés ciclopeatonal al Paratge Natural Municipal del Pou Clar, comptant amb una aportació de 64.000 euros obtinguda de la Diputació de València en dues subvencions de la línia del pla “Reacciona” de la corporació Valenciana.

La regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, explicava que “des que vam replantejar l’accessibilitat al Pou Clar, l’accés per la Senda de l’Alba ha adquirit una importància gran. Aquest accés és actualment de terra, en alguns trams, amb pendent, i això comporta que cada vegada que plou significativament, el firme es faça malbé i durant uns dies l’entrada de ciclistes i vianants no siga fàcil per l’aigua acumulada en algunes zones. Amb aquesta actuació es millorarà la pavimentació sobre la senda de l’Alba convertir-se en una via ciclopeatonal d’accés al Paratge, afavorint la seua practicabilitat i manteniment però sempre d’una manera integrada en l’entorn natural”, incidia.

En concret, s’adequarà un tram de 770 metres linials i 1925 m2 comprés entre l’encreuament del camí de l’Alba fins al Pou dels Cavalls, emprant paviment de sòl ciment, així com formigó desactivat de color ocre als trams amb pendent. El tram de via a executar es contempla al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible d’Ontinyent com una via ha millorar per a potenciar l’accés a peu i en bicicleta al paratge del Pou Clar des del nucli urbà. A més a més, la via quedarà connectada amb la xarxa ciclista urbana: a l’inici del tram de via ciclopeatonal a executar existeix una parada de bus operativa durant els caps de setmana de juliol i agost; i per altra banda, hi ha instal·lat un aparcament del sistema municipal de prèstec de bicicletes.

L’aportació de la Diputació de València es reparteix en dues ajudes, una de 4.000 euros iva inclós per a la redacció del projecte d’obra, i altra de 59.957’44 euros per a les obres en sí, que tindran un termini d’execució de 2 mesos des del seu inici.